Η Αθήνα μεταθέτει από τη Μόσχα τον Έλληνα πρέσβη – Το ΥΠΕΞ το διαψεύδει

11:05 11/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, καθώς φέρεται με απόφασή του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς να μεταθέτει τον πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά πίσω στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε συμπληρωματική προκήρυξη στην οποία αναφέρεται ότι ο πρεσβευτής της Ελλάδας

στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, μετακινείται άμεσα στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΞ στην Αθήνα.

Ωστόσο, πηγές του ελληνικού υπουργείου διέψευδαν τη μετάθεση του Έλληνα πρέσβη, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για ανάκληση. Όπως επισημάνθηκε δεν υφίσταται θέμα απομάλρυνσης αλλά η θέση έχει προκηρυχθεί όταν ολοκληρωθεί η θητεία του κ. Φρυγανά.

Μετά αυτές τις διευκρινίσεις πάντως, το ρωσικό πρακτορείο Sputnik έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση σχετικά μετην άνάκληση του κ. Φρυγανα. Επικαλούμενο πηγή το πρακτορείο δημοσιεύει πως «eλήφθη τέτοια απόφαση. Η απόφαση ελήφθη προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά».

The post Η Αθήνα μεταθέτει από τη Μόσχα τον Έλληνα πρέσβη – Το ΥΠΕΞ το διαψεύδει appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα