Η αντίδραση του πολιτικού κόσμου στη δολοφονία του δικηγόρου

22:13 12/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Αμεση ήταν η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας στην εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Ενημερώθηκε για τη δολοφονία του 52χρονου δικηγόρου και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Άμεση ενημέρωση για το τραγικό περιστατικό είχε και ο πρόεδρος της ΝΔ,

Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε στο Twitter: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. & πολύ καλός φίλος».

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου.Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. & πολύ καλός φίλος

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) October 12, 2017

Παράλληλα, μετά την είδηση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής ανάληψη καθηκόντων από τα νέα στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών

Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) October 12, 2017

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη» σημείωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη» δήλωσε απόψε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά η οποία απηύθυνε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη» σημείωσε επίσης η Φώφη Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η Κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα