Η αγνώριστη-κουρασμένη Ένωση έχασε 2-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα

23:00 1/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Στις γκέλες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού η ΑΕΚ… απάντησε με γκέλα! Το «λιφτινγκ 11άδας» δεν έπιασε κι η αγνώριστη-κουρασμένη Ένωση έχασε 2-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και μαζί την ευκαιρία να ανοίξει την βαθμολογική ψαλίδα!

Το Σάββατο ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος στη Λάρισα,

το μεσημέρι της Κυριακής ο Ολυμπιακός έχασε από τον Ατρόμητο και λίγες ώρες μετά η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάει στο +4 και στο +8 αντίστοιχα, κάνοντας… ευτυχισμένες διακοπές! Στην Τρίπολη, όμως, δεν εμφανίστηκε η ΑΕΚ αλλά μια ομάδα με άλλο σύστημα, με διάφορες αλλαγές στην 11άδα και με… πίστη στον Αϊντάρεβιτς. Και αφού έκανε μια τραγική εμφάνιση από το 1′ ως το 93′, είδε τον οργανωμένο Αστέρα του Σάββα Παντελίδη να πανηγυρίζει την πρώτη του φετινή νίκη, χάρη στα γκολ των Μουνάφο και Μανιά, κόβοντας της παράλληλα την φόρα!

Η ΑΕΚ του 4-3-3 έδειξε από την αρχή ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στο να κάνει το παιχνίδι της. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν μεν την κατοχή αλλά έμοιαζαν στατικοί και αν είσαι έτσι, μάλλον είναι δύσκολο να ανοίξεις μια άμυνα που κρατάει τις θέσεις της. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό αλλά μάλλον το αναμενόμενο. Αν το έκανε και η Ενωση, θα είχε ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη αλλά ο φόβος ή η πραγματικότητα της κούρασης, οδήγησε τον Χιμένεθ σε ορισμένες επιλογές που τελικά τις πλήρωσε… Αυτό μπορεί να μην φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο δεν υπήρξε ούτε μία αξιόλογη φάση από καμία εκ των δύο πλευρών, αλλά φάνηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης.

Στο 47′, λεπτό σςτο οποίο οι Κιτρινόμαυροι φαίνεται ότι… καθιερώνουν το να δέχονται γκολ, ο Βινίσιους υπέφερε από τον Δουβίκα και η επέμβαση του Τσιντώτα δεν ήταν και η πιο αποτελεσματική, αφού ο Μουνάφο έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Μέχρι να συνειδητοποιήσει η ΑΕΚ ότι σε ακόμη ένα ματς θα πρέπει να κυνηγήσει στο σκορ, οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι, στο 51′, με πολύ ωραίο σουτ του Ισνάλδο από πλάγια θέση! Η αντικατάσταση του Βινίσιους από τον Λιβάια μετέτρεψε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1, με τον Γιαννούτσο να πάει αριστερό μπακ, τον Γιόχανσον να γυρίζει στο κέντρο της άμυνας, τον Λιβάια στην κορυφή και τον Αραούχο πίσω του.

Χρόνος υπήρχε αλλά όχι καθαρό μυαλό ή δυνάμεις, από ένα σημείο κι έπειτα, με συνέπεια η ΑΕΚ να έχει την κατοχή αλλά τίποτα περισσότερο. Ο Αστέρας απλά κρατούσε τις θέσεις του στο γήπεδο και δεν προβληματιζόταν ιδιαίτερα αμυντικά, με τον Χιμένεθ να βγάζει και τον Αραούχο για να βάλει τον Τρίστασον. Θα ήταν μάλλον παράλογο, όμως, ο ξεχασμένος Ισλανδός να κάνει… μαγικά πράγματα, οπότε μάλλον φυσιολογικά δεν τα έκανε. Αντιθέτως, με τους χώρους που άφηναν πίσω από ένα σημείο κι έπειτα, έμοιαζε φυσικό να βρει τις προϋποθέσεις για κάποια καλή αντεπίθεση ο Αστέρας και η επιβεβαίωση ήρθε στο 81′, όταν ο Μανιάς έφυγε στην κόντρα και νίκησε τον Τσιντώτα για το τελικό 2-0!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα