#giatinioanna.com Το αντίο στη μικρή Ιωάννα που συγκίνησε το πανελλήνιο

08:56 4/10/2012 - Πηγή: Aixmi

2 Οκτωβρίου 2012

«Η Ιωάννα σήμερα το μεσημέρι έφυγε. Έφυγε ήρεμη στην αγκαλιά μου. Πάλεψε όσο μπορούσε αλλά κάποια στιγμή κουράστηκε. Σας αγαπούσε όλους όπως την αγαπήσατε και εσείς! Για όλους είχε πάντα το πιο ζεστό της χαμόγελο και έτσι θα τη θυμόμαστε για πάντα».

Αντίο Ιωάννα. Θα μας λείψεις

Μαμά – Μπαμπάς


Διαβάζω αυτές τις τέσσερις γραμμές και με πιάνει κρύος ιδρώτας, συγκινούμαι και τα δάκρυα τρέχουν, χωρίς να μπορούν να σταματήσουν. Το μεσημέρι της Τετάρτης, χαζεύοντας τις ειδήσεις,

στο twitter, διαβάζω τα tweets, χιλιάδων χρηστών που αναφέρονται στο πρόσωπο της μικρής Ιωάννας, στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης στους γονείς της. Παγώνω. Ένα αγγελούδι μόλις εννέα μηνών, φεύγει από τη ζωή, νικημένο από τη νόσο της Νωτιαίας Μυικής Ατροφίας. Και αναρωτιέμαι, γιατί; Γιατί ρε γαμώτο; Δεν βρίσκω απάντηση. Απλά συνειδητοποιώ για μία ακόμη φορά πόσο μεγάλο δώρο είναι η ζωή και πόσο τελικά δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε πράγματα, που εγωιστικά μάλλον, τα θεωρούμε δεδομένα.

Πάντα όταν διαβάζω μία είδηση θέλω να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ. Η ιστορία της μικρής Ιωάννας, ήταν κάτι που ψυχολογικά με διέλυσε, με αποτελείωσε. Γεννήθηκε, καταδικασμένη να πεθάνει. Με σοκάρει. Με φοβίζει. Με λούζει κρύος ιδρώτας, και πραγματικά δεν ξέρω τι να γράψω. Να γράψω για τους γονείς που είχαν τεράστια χαρά που θα έφερναν στον κόσμο τον καρπό της αγάπης τους και μόλις γεννήθηκε, ενημερώθηκαν για τη νόσο της κορούλας τους; Να γράψω για το πώς αισθάνθηκαν, όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν, ότι το νεογέννητο μωρό τους, έπασχε από την πιο βαριά μορφή νωτιαίας μυικής ατροφίας, που οδηγεί σε θάνατο μέχρι τα 2 χρόνια; Να γράψω για το κουράγιο, τη δύναμη και την ελπίδα των δύο αυτών νέων ανθρώπων που με δάκρυα χαράς υποδέχτηκαν τη μικρή τους, και με δάκρυα απέραντης στενοχώριας την αποχαιρέτησαν; Πραγματικά, κάποιες φορές δεν μπορώ να γράψω, γιατί νιώθω ότι κάποια πράγματα και κάποιες καταστάσεις δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια.

Η μητέρα της Ιωάννας, το νέο αυτό κορίτσι, που πέρασε και περνάει ότι χειρότερο μπορεί να βιώσει μία μητέρα, θέλοντας να ενημερώσει τον κόσμο τι στο καλό είναι αυτή η νόσος, δημιούργησε ένα  blog. Το www.giatinioanna.com. Ένα blog, που δεν μοιάζει με τα άλλα, αφού αρθρογράφος, υποτίθεται ότι είναι η μικρή Ιωάννα. Θα δανειστώ κάποια κομμάτια από κει και θέλω να τα διαβάσετε..

18 Μαίου 2012

«Γειά σας! Ελπίζω όλοι σας να είστε καλά. Εμείς είμαστε καλά και οι περιπέτειες συνεχίζονται! Τα highlights της εβδομάδας είναι tα εξής. Άρχισα να απαντάω στο ονομά μου, και θα σας δείξω και βίντεο αν δε με πιστευέτε. Επίσης έφτιαξα twitter και email (http://www.twitter.com/#!/GiatinIoanna και [email protected]). Η μαμά μου είπε πως όλοι έχουν twitter και email οπότε δε γινόταν εγώ να μείνω χωρίς. Βέβαια αυτό θα με βοηθήσει και σε μια καινούρια αποστολή που αποφασίσαμε να βγάλουμε είς πέρας με τη μαμά μου.Μετά απο μια μεγάλη συζήτηση με τη μαμά μου, αποφασίσαμε πως θα πρέπει να ενημερώσουμε όλ

Keywords
Τυχαία Θέματα