Γαλλία: 34 συλλήψεις πριν από την κινητοποίηση – «Νεκρή πόλη» το Παρίσι

12:13 8/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Τεθωρακισμένα στους δρόμους, drones στον αέρα και περίπου 90.000 αστυνομικοί σε ετοιμότητα σε ολόκληρη τη Γαλλία ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης που διοργανώνουν σήμερα Σάββατο τα «κίτρινα γιλέκα».

Οι γαλλικές Αρχές φοβούνται στους γνωστούς ταραξίες που παρεισφρέουν στις πορείες και προκαλούν επεισόδια. Το προηγούμενο Σάββατο το Παρίσι παραδόθηκε στις φλόγες ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν ιδιωτικά και δημόσια κτήρια όπως και μνημεία. Οργή προκάλεσε η βεβήλωση στην Αψίδα του Θριαμβου,

σύμβολο φιλοπατρίας των Γάλλων.

Προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές σε μνημεία, κλειστά θα παραμείνουν ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα Γκαρνιέ, το Λούβρο και άλλα μουσεία όπως και αρκετοί σταθμοί του μετρό. Στη Λεωφορο των Ηλυσίων, πεδίο μάχης ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, καταστήματα και πολυτελείς μπουτίκ όπως η Luis Vuitton θα παραμείνουν κλειστές, ενώ οι καταστηματάρχες κλείνουν τις εισόδους με κόντρα πλακέ ή μεταλλικές πλάκες για να προστατεύσουν εκ νέου τις περιουσίες τους.

Στο μεταύ ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης οι Αρχές προχώρησαν σε 34 συλλήψεις.

The post Γαλλία: 34 συλλήψεις πριν από την κινητοποίηση – «Νεκρή πόλη» το Παρίσι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα