Φονική καταιγίδα Ελεανόρ: Ένας νεκρός, 15 τραυματίες στη Γαλλία

22:27 3/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ένας νεκρός και 15 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της καταιγίδας Ελεανόρ που πλήττει τη Δυτική Ευρώπη, ενώ προκλήθηκαν πολλά ατυχήματα και πολλά προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρα την ώρα η καταιγίδα παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά της. Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν Αγγλία, Ιρλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, τα παράλια της Ισπανίας και τη Γαλλία.

Στη

Γαλλία ένας 21χρονος που έκανε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μοριγιόν, στις Άλπεις, καταπλακώθηκε από δέντρο και σκοτώθηκε. Άλλοι 15 άνθρωποι εκ των οποίων 4 σοβαρά, έχουν τραυματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως από πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων.

Στη Βρετανία, ιδίως στις νότιες περιοχές, σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες. Στο Έιλσμπερι, στα βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο άνεμος σήκωσε τραμπολίνα που κατέληξαν πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν τα 163 χιλιόμετρα την ώρα στην Ελβετία και τα 147 χιλιόμετρα στη βόρεια Γαλλία, σε πολλές χώρες σημειώθηκαν προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού το πρωί παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αναχώρηση του 60% των πτήσεων.

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι επισκέπτες από τις ισχυρές ριπές του ανέμου.

En raison des conditions météorologiques, la tour Eiffel est actuellement fermée au public. Nous vous tiendrons informés de l’évolution de la situation sur Twitter et sur notre page Facebook https://t.co/pXQs0xj8y7. #tourEiffel pic.twitter.com/rPbfzztlLf

— La tour Eiffel (@LaTourEiffel) January 3, 2018

Στη Γαλλία, η κυκλοφορία στους εθνικούς και περιφερειακούς οδικούς άξονες, καθώς και στο σιδηροδρομικό δίκτυο γινόταν με δυσκολία σε πολλές περιοχές, επειδή οι άνεμοι ξερρίζωσαν δέντρα, έκοψαν ηλεκτρικά καλώδια και έριξαν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα.

https://twitter.com/lachainemeteo/status/948562125932367872

Τουλάχιστον 252 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σχίπολ του Άμστερνταμ. Ένας πεζός τραυματίστηκε στην κεντρική Ολλανδία από πτώση δέντρου.

Πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σημειώθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο του Στρασβούρου και περίπου 20 πτήσεις ακυρώθηκαν στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Στην Ελβετία έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους πολλοί δρόμοι, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλημμύρες. Διακόπηκε επίσης εν μέρει η κυκλοφορία των τρένων στο κανόντι Άπεντσελ, στα βορειοανατολικά λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα στα βόρεια παράλια της χώρας, όπου τα κύματα της θάλασσας μπορεί να φτάσουν σε ύψος ακόμη και τα επτά μέτρα.

Πολλές χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως στη Γαλλία (225.000). Στην Ιρλανδία αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 123.000 νοικοκυριά, όμως άλλες 27.000 παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό.

Η καταιγίδα κατευθύνεται πλέον προς τα νοτιοανατολικά και αναμένεται να πλήξει την Κορσική.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr, bfmtv.com, in.gr,

The post Φονική καταιγίδα Ελεανόρ: Ένας νεκρός, 15 τραυματίες στη Γαλλία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα