Ετοιμάζουν έξωση στον Χριστόφορο Βερναρδάκη από το Μαξίμου

17:37 11/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο στόχαστρο πολλών υπουργών και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού βρίσκεται, όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Και δεν είναι μόνο εκείνοι, που εξαρχής δεν είδαν με καλό μάτι την αναβάθμισή του στο Μέγαρο Μαξίμου, από τη θέση τού αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. Είναι και άλλοι που του χρεώνουν «πολυπραγμοσύνη» και «διάθεση επιβολής» των απόψεών του σε κρίσιμα θέματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι του χρέωσαν και το ολίσθημα της δημοσιοποίησης από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μιας δημοσκόπησης (;) που έφερε

τη ΝΔ να προηγείται ελάχιστα του Σύριζα, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μια ματιά στην κομματική ιστοσελίδα avgi.gr, εκείνη την ημέρα, δίνει την εικόνα των αναταράξεων που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος από τον «δράκο» του συγκεκριμένου γκάλοπ. Η avgi.gr δεν το δημοσίευσε καν.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης υπήρξε στα χρόνια της αντιπολίτευσης «συνοδηγός» του Νίκου Παππά, σε πολλά επίπεδα (εμφανή και όχι). Οι έχοντες καλή μνήμη θυμούνται την καταγγελία του Άρη Δαβαράκη ότι οι δυο τους τον είχαν «προσλάβει» με μηνιαίο μισθό 1,000 ευρώ για να οργανώσει ιστοσελίδα-λιβανιστίρι του Σύριζα. Και τον «απέλυσαν» (σταμάτησαν να τον πληρώνουν, δηλαδή) όταν πήρε θέση υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του 2015.

Οι σχέσεις τους διαταράχτηκαν, ωστόσο, όταν στον περσινό ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να βγάλει από το Μαξίμου τον Παππά (χρεώνοντάς του το φιάσκο με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών) και, ουσιαστικά, να αναθέσει τις διερυμένες παρεμβατικές αρμοδιότητές του στον Βερναρδάκη.

Στους μήνες που ακολούθησαν ο νέος υπουργός Επικρατείας δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του «παππού» των παιδιών του πρωθυπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη, αλλά ούτε και να συνεργαστεί απολύτως αρμονικά με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Έτσι, είναι σαν να μη βρήκε τη θέση του στο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα, σταθερά αρνητική άποψη για το πρόσωπό του διατηρούν (ενισχυμένη, μάλιστα) και οι λεγόμενοι εκπρόσωποι του «κόμματος Γιάννη Μπανιά« στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, εκτός των άλλων, τού αποδίδουν επιθετικά σχέδια εναντίον της εφημερίδας Αυγής. Θεωρούν πως δεν σέβεται την ιστορία της, πως αξιολογεί μόνο τη χαμηλή κυκλοφορία της και πως κάνει ό,τι μπορεί για να συρρικνώσει τις πιθανότητες επιβίωσής της, θέτοντας όλες τις δυνάμεις του στο πλευρό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν είναι άγνωστα στον πρωθυπουργό. Το αντίθετο. Έχει πλήρη γνώση των συγκρούσεων στο παρασκήνιο της κυβέρνησής του. Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι θα δώσει τη δική του απάντηση στον ανασχηματισμό, ο οποίος προαναγγέλλεται για το Φθινόπωρο. Θα πρόκειται και για ανασχηματισμό μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου; Το πιθανότερο. Τουλάχιστον για τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη το μέλλον δε δείχνει αισιόδοξο…

Keywords
Τυχαία Θέματα