Εθνική τραγωδία – Τουλάχιστον 24 νεκροί στην Αν. Αττική – Ένα βρέφος 6 μηνών ανάμεσα στα θύματα

08:49 24/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Περισσότεροι από 24 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά. Ένα βρέφος 6 μηνών είναι μέχρι στιγμής το μικρότερο θύμα. Η Αττική μετρά τις πληγές της από τη φονική λαίλαπα που την έπληξε χθες Δευτέρα. Οι φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν κορυφώνονται καθώς υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Όλα τα θύματα μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης, ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν ή επιχείρησαν να διαφύγουν από ξηράς και εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά και κάηκαν. Οι

τελευταίοι από τους νεκρούς που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα «Έλλη», τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας.

Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, άνθρωποι πηδούσαν στη θάλασσα για να σωθεί. Εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης καθώς η μάχη ήταν άνιση. Οι τραυματίες έχουν ανέλθει στους 150, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα από τη Βοσνία και κατευθύνθηκε αμέσως στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής όπου ακολούθησε μίνι υπουργικό κι ενημέρωση. Ακολούθως έκανε λόγο για ασύμμετρο φαινόμενο και απηύθυνε έκκληση για εγρήγορση.

Το Λιμενικό Σώμα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα, εξέφραζε φόβους ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 20 και λιγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, ξεπερνά τους 20.

H ανατολική και η δυτική Αττική έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης ζητήθηκε συνδρομή από το εξωτερικό και αναμένεται σήμερα να φθάσει από Ισπανία και Κύπρο.

Ο δήμαρχος Ραφήνας που ήταν ο πρώτος που έκανε λόγο για νεκρούς, στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για περισσότερους από 30 νεκρούς τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι «όταν ξημερώσει, η επόμενη ανακοίνωση που θα γίνει για τους νεκρούς, θα είναι επί δύο» και έκανε λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή.

«Το Μάτι έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη», συμπλήρωσε.

Με δηλώσεις του από το λιμάνι της Ραφήνας υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ανέφερε ότι συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές της Ραφήνας απεγκλωβίστηκαν, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί οδηγήθηκαν σε ασφαλή προορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές η φρεγάτα «Έλλη» του Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετέχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των εγκλωβισμένων στην περιοχή της Ραφήνας, περισυνέλεξε 4 νεκρούς από την θάλασσα.

Τα βίντεο από το enikos.gr

The post Εθνική τραγωδία – Τουλάχιστον 24 νεκροί στην Αν. Αττική – Ένα βρέφος 6 μηνών ανάμεσα στα θύματα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα