Επίθεση Τούρκου αντιπροέδρου στην Ελλάδα: Πού είναι η θρησκευτική ελευθερία;

10:24 17/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέες προκλητικέςδηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος αντιπροόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο για την Ανώτατη θρησκευτική εκπαίδευση σε άλλες χώρες, σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τη μουσουλμανική θρησκεία ενώ φθάνουμε να φυλακίζουμε και τους ιμάμηδές τους.

Αφού αναφέρθηκε στη διάκριση του μετριοπαθούς και του φανατικού ισλάμ, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας τόνισε

ότι στην Τουρκία υπάρχει πιο μεγάλη θρησκευτική ελευθερία απ’ ό,τι στη Δύση όπου το ποσοστό της ελευθερίας είναι στο 10% σε σχέση με τη χώρα του.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, κατήγγειλε ότι δεν σεβαστήκαμε και τη θρησκεία τους ούτε στην κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη, καθώς τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία με τον σταυρό ενώ σε άλλο σημείο κατηγόρησε την Ελλάδα ότι φυλακίζει και τους ιμάμηδες.

Αναλυτικά, σημείωσε «στην Ελλάδα δεν δίνουν άδεια να τελεστεί προσευχή σε κηδεία μουσουλμάνου ομογενή μας, Τούρκου αδελφού μας, παρ’ ότι η Συνθήκη της Λωζάννης ορίζει διαφορετικά. Φυλακίζουν μέχρι και τους ιμάμηδες. Πού είναι η θρησκευτική ελευθερία;».

Και συνέχισε: «Στην κηδεία του Έλληνα στρατιώτη κάλυψαν το φέρετρό του στην αυλή του τζαμιού με μία ελληνική σημαία, όπου στη σημαία αυτή υπάρχει σταυρός. Ο μουφτής εκεί (στην Ξάνθη) διαμαρτύρεται ότι ‘ο νεκρός είναι μουσουλμάνος και πρέπει να κηδευτεί σύμφωνα με το Ισλάμ, αλλά στη σημαία υπάρχει ένας σταυρός, και ο σταυρός είναι σύμβολο του Χριστιανισμού, επομένως πρέπει η σημαία να αφαιρεθεί’. Και τότε ξεσπά αντιπαράθεση. Η οικογένεια του στρατιώτη ζητεί να αφαιρεθεί η σημαία και ο εκλεγμένος μουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ζητά να πραγματοποιήσει την εξόδιο ακολουθία. Παραβιάζουν τη Λωζάνη, αγνοούν τον εκλεγμένο μουφτή και στη θέση του τοποθετούν έναν δικό τους. Κι ο μουφτής αυτός ερμηνεύει τη θρησκεία όπως θέλει η ελληνική κυβέρνηση και όχι όπως ορίζει το Κοράνι και ο Προφήτης».

The post Επίθεση Τούρκου αντιπροέδρου στην Ελλάδα: Πού είναι η θρησκευτική ελευθερία; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα