Επέστρεψε στην κυπριακή ΑΟΖ το «Barbaros»

09:20 10/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Από χθες το πρωί το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros μαζί με τα πλοία υποστήριξης βρίσκονται ανοιχτά της Αντιόχειας ενώ από σήμερα αναμένεται να αρχίσουν εργασίες, διεξάγοντας νέες σεισμογραφικές έρευνες σε περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με Navtex και που εκτείνεται από το Ακρωτήριο του Απ. Ανδρέα μέχρι τις ακτές της Συρίας.

Η επιστροφή του Barbaros θεωρείται προπομπός της καθόδου του τουρκικού γεωτρύπανου Deep Sea Metro 2.

Υπάρχει ενδεχόμενο

οι πρώτες δοκιμαστικές, εκπαιδευτικές, στην ουσία έρευνες, να πραγματοποιηθούν σε σημεία της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με πληροφορίες του ant1.

Όπως αναφέρει το onalert.gr, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διπλωματικοί κύκλοι που συνδέουν την νέα αποστολή του Barbaros, με το επικείμενο δείπνο Αναστασιάδη Ακιντζί, στις 16 Απριλίου, επιμένουν πως ο Ερντογάν δεν θα αργήσει να κάνει το επόμενο βήμα, επιχειρώντας μία παράνομη γεώτρηση προκειμένου αφενός να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο και να δοκιμάσει αφετέρου τις αντιστάσεις της Λευκωσίας και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.

The post Επέστρεψε στην κυπριακή ΑΟΖ το «Barbaros» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα