Έντονη χιονόπτωση στη Λέσβο και σήμερα – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χίου

10:04 9/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι δυνατοί αέρηδες του σαββατοκύριακου και οι σφοδρές καταιγίδες ήταν μία μόνο πρώτη γεύση για την κακοκαιρία που πλήττει τη Λέσβο και κορυφώθηκε χθες, με χιονοπτώσεις σε όλο το νησί και κυρίως στην «περιφέρεια» του νησιού.

Η Λέσβος βρέθηκε σε λευκό κλοιό, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνόησαν τις πυκνές χιονοπτώσεις και περιοχές που παραδοσιακά ντύνονται στα λευκά, όπως η Αγιάσος, παραδόθηκαν πολύ σύντομα στο χιόνι, όπως γράφει το emprosnet.gr.

Από το πρωί, ιδιαίτερα έντονη

είναι η χιονόπτωση σε όλη τη δυτική Λέσβο όπου έχει φτάσει μέχρι τις ακτές της Ερεσού και του Σιγρίου, ενώ στις περιοχές Φίλιας και Σκαλοχωρίου φτάνει ήδη το μισό μέτρο!

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα συνεργεία με μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιχειρούν ξανά από τα χαράματα παρά την καταπόνηση των περασμένων ημερών, προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στους δρόμους που όμως αυτήν τη φορά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι λόγω του παγετού που έχει προηγηθεί.

Ισχυρή χιονόπτωση από τα ξημερώματα πλήττει και τον Άη Στράτη όπου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις ακόμα και μέσα στον οικισμό του νησιού.

Επίσης, από τα χαράματα χιονίζει και σε όλη τη βόρεια Χίο.

Σύμφωνα με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στις οδούς:

Χίου – Καρδαμύλων, από το ύψος του Θόλους και βορειότερα.

Χίου – Βολισσού, μετά από το από το Αίπος.

Χίου – Αυγωνύμων, από το ύψος των Καρυών μέχρι και τα Αυγώνυμα.

Ήδη συνεργεία του δήμου Χίου και της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου προσπαθούν προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα