«Έντιμος Συμβιβασμός» με τον ζεν πρεμιέ Αλέξη Τσίπρα!

19:27 24/2/2017 - Πηγή: Aixmi

«Η συμφωνία του Eurogroup ήταν ένας έντιμος συμβιβασμός» δήλωσε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και βλέποντάς τον αισθάνθηκα σαν να παρακολουθώ ελληνική ταινία.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του αξέχαστου Νίκου Φώσκολου, που είχε πάντα μία δραματική υπερβολή, σε βαθμό που μας έκανε να αναρωτιόμαστε «μα πού τα σκέφτεται όλα αυτά; Δεν γίνονται…«.

Πρωταγωνιστής, στον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέξης Τσίπρας.Γιατί

και οι πιο ταλαντούχοι ηθοποιοί, κατά βάθος είναι άνθρωποι. Και για να αγγίξεις τέτοιες ερμηνείες, πρέπει να ξεφύγεις από τα στενά όρια της ανθρώπινης υπόστασης.

Εκείνο που με ταλαιπώρησε λίγο, ήταν η επιλογή του soundtrack της ταινίας. Η «Πριγκιπέσσα» του Μάλαμα με το «άλλα θέλω κι άλλα κάνω πώς να σου το πω», δεν μου ταίριαζε με την υπόθεση του έργου, αφού η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση κάνει ακριβώς αυτά που θέλει…

Έτσι ξεκίνησα την αναζήτηση ενός άλλου άσματος.
Αρχικά σκέφτηκα το «Συμβιβάζομαι» του Σταμάτη Γονίδη (με το θεϊκό εξώφυλλο στο δίσκο), αφιερωμένο από τον Αλέξη «στην καρέκλα του»:«Το ξέρω πως με άλλον σε μοιράζομαι, μα τι να κάνω αφού σε χρειάζομαι. Tρέμει η καρδιά μου κομμένη στα δύο, φοβάμαι αγάπη μου μην μου πεις αντίο«.

Μετά μου ήρθε στο μυαλό το «Συμβιβάζομαι» με τον Γιώργο Μαργαρίτη, αφιερωμένο από τον πρωθυπουργό στους δανειστές:

«Γυρεύεις θυσίες κι ευθύς θυσιάζομαι. Είσαι όλο αταξίες κι εγώ συμβιβάζομαι«.

Για λίγο, μπήκα στον πειρασμό να πέσω στα πιο βαριά» και να βάλω Βάσω Χατζή (γνωστή μόνο στους μυημένους), με το άσμα να αφιερώνεται από τον Τσίπρα στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους θα έσκιζαν μαζί τα μνημόνια:

«Τόσο όμορφες στιγμές που περάσαμε, σ’ ένα δρόμο μια βραδιά τις πετάξαμε. Τώρα πια δεν είμαστε μαζί, στην παλιά ζωή γυρίσαμε κρίμα που συμβιβαστήκαμε χάσαμε ό,τι αγαπήσαμε».

Μα τίποτα από τα παραπάνω δεν με κάλυπτε. Μέχρι που εντόπισα το απόλυτο soundtrack. Και το μοιράζομαι μαζί σας.

H SYRIZA productions λοιπόν, παρουσιάζει την δραματική ταινία «Έντιμος Συμβιβασμός», με τον ζεν πρεμιέ Αλέξη Τσίπρα και μουσική υπόκρουση το τραγούδι » Άνοιξε πέτρα για να μπω».
Αφιερωμένο στους Έλληνες.

Καλή Καθαροδευτέρα. Και προσοχή στην καλούμπα. Του Αλέξη την αφήσαμε λάσκα και πάει ο χαρταετός μας…

thisismarias.blogspot.gr
Follow me on facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα