Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ διαμαρτύρεται το ΠΑΜΕ έξω από το υπ. Μεταφορών

13:22 8/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών για την ιδιωτικοποίηση των μέσων μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: «Ενιαίο κρατικό φορέα αστικών συγκοινωνιών που να αποτελεί λαϊκή πριουσία. Κρατική επιχορήγηση τώρα για την επισκευή και ανανέωση του στόλου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%. Δωρεάν μετακίνηση για όλους

στις ώρες αιχμής. Επέκταση του αστικών συγκοινωνιών σε όλο το νομό Αττικής. Καμιά επιχειρηματική δράση στα ΜΜΜ-έξω οι εργολάβοι. ΣΣΕ με κάλυψη απωλειών, μισθούς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους: «Σμπαραλιασμένα οχήματα, ακινητοποιημένοι συρμοί, κατάργηση γραμμών, αραίωση δρομολογίων, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς, ηλεκτρονικό εισιτήριο, αύξηση τιμής εισιτηρίων, μπάρες, κατασταλτικοί μηχανισμοί, κυριολεκτικό κυνήγι των βιοπαλαιστών. Αυτή η κατάσταση διαμορφώνεται σήμερα στην αστική συγκοινωνία.

Η πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 17 του Μάη δείχνει των δρόμο για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων. Με τη νέα συμφωνία κυβέρνησης – Θεσμών η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σε άλλο σημείο επισημαίνεται:

«Δίκτυο, υποδομές, στόλος, εξειδικευμένο προσωπικό, βγαίνουν στο σφυρί υποσχόμενα μεγάλο φαγοπότι στο κεφάλαιο. Σε αυτόν τον σχεδιασμό ενεργό-υποστηρικτικό ρόλο παίζει ο παλιός αλλά και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός στα σωματεία των ΜΜΜ. Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας σε έναν στρατηγικής σημασίας κλάδο όπως οι αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. Συνειδητά προσπαθούν να κρατήσουν τους εργαζόμενους αμέτοχους στα ζητήματα που αφορούν την ζωή τους, στο σήμερα και στο αύριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα