Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου -Συγκεντρώνονται εκατοντάδες μετανάστες

14:33 28/2/2020 - Πηγή: Aixmi

Στις 11 το πρωί οι εληνικές αρχές έκλεισαν το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου, επειδή συγκεντρώνονταν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, μετά την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μη φυλάνε πλέον τα σύνορά τους οι τουρκικές αρχές. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την είσοδο ανεξέλεγκτου αριθμού ατόμων.

Η τουρκική εφημερίδα Χουρριέτ αναφέρει ότι τοποθετήθηκε λεωφορείο στην ουδέτερη ζώνη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν κροτίδες κρότου-λάμψης για

τους μετανάστες.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα ανοίξει ξανά το τελωνείο. Όσοι Έλληνες είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία και βρίσκονται ακόμη εκεί, μπορούν να επανέλθουν είτε μέσω του Τελωνείου Κήπων είτε μέσω Βουλγαρίας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος πηγαίνει στον Έβρο για να εποπτεύσει τη στεγανοποίηση των συνόρων, ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα μεταβεί στη Μυτιλήνη για τον ίδιο λόγο.

Μετά την απόφαση Ερντογάν, εκπρόσωπός του δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στην Ευρώπη από ξηράς ή μέσω θαλάσσης από την περιοχή του Ιντλίμπ». Ο Τούρκος πρόεδρος εκβιάζει την Ευρώπη για να τον στηρίξει στη Συρία, όπου μόλις χθες σκοτώθηκαν 33 Τούρκοι στρατιώτες από αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Μπασέρ Αλ Άσαντ που υποστηρίζονται από τις δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

The post Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου -Συγκεντρώνονται εκατοντάδες μετανάστες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα