Εγκρίθηκε από την επιτροπή της Βουλής η αλλαγή φύλου από τα 15

00:59 4/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Προς ψήφιση στην Ολομέλεια αναμένεται να εισαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα το νομοσχέδιο για τη «διόρθωση ταυτότητας φύλου» από την ηλικία των 15 ετών, καθώς εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής,κατά πλειοψηφία, με τις θετικές επί της αρχής ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παρουσίασε τη νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία η διόρθωση του φύλου θα μπορεί να γίνει από τα 15 έτη. «Κατεβαίνει στο 15ο έτος (σ.σ.: το όριο) της ηλικίας

και αποδεχόμαστε τις προτάσεις των κομμάτων και της αντιπολίτευσης, που είχαν πει ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε κάποια ιατρική γνωμοδότηση. Αυτή θα υπάρχει. Θα υπάρχει γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου το οποίο θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» με απόφαση του ΔΣ του», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι η ΝΔ επιφυλάσσεται, λέγοντας ότι θα καταθέσουν τις δικές τους νομοθετικές βελτιώσεις, ενώ ζήτησε να μην αρκεί μια απλή δήλωση για την αλλαγή φύλου.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι ψηφίζουν υπέρ του νομοσχεδίου από τη στιγμή που υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα