Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές: Φεύγεις «χορτάτος»από θέαμα

17:22 17/11/2017 - Πηγή: Aixmi

O Κένεθ Μπράνα ως σκηνοθέτης σχεδίασε το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» ως ταινία με στόχο την ψυχαγωγία του κοινού και όχι ως ιστορία με βάρος στους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες. Και αυτό που ήθελε το πέτυχε. Ο θεατής φεύγει χορτάτος στο τέλος, χωρίς όμως να έχει ζήσει μια ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Στο τελικό αποτέλεσμα συμβάλλει καθοριστικά η υπέροχη φωτογραφία και οι εξαιρετικοί φωτισμοί -έργο του δικού μας Χάρη Ζαμπαρλούκου, που δίνει ρέστα ως διευθυντής φωτογραφίας.

Ο περίφημος Ηρακλή Πουαρώ, που ενσαρκώνει ο ίδιος

ο Κένεθ Μπράνα, είναι σχετικά πειστικός. Παρότι δεν θυμίζει σε πολλά τους παλαιότερους -όπως τον μυθικό Πήτερ Ουστίνοφ. Αλλά κάποιος θα έλεγε ότι αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία.

Τον ρόλο του γκάνγκστερ υποδύεται ο Τζόνι Ντεπ. Κατά τη γνώμη μας επιβεβαιώνει πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι. Οι ερμηνευτικές του δυνατότητες είναι τεράστιες και η γκάμα του το ίδιο.

Η ταλαντούχα Πενέλοπε Κρουζ παίζει τη θεούσα και είναι καλή, αν και δεν λέει παρά λίγες φράσεις στο έργο. Ο θεατής που δεν έχει δει, μάλιστα, την πρώτη κινηματογραφική εκδοχή (1974) του μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι -και, άρα, δεν έχει παρακολουθήσει στον ίδιο ρόλο τη μοναδική Ίνγκριντ Μπέρμαν– μπορεί να τη βρει και πολλή καλή.

Κλείνοντας, σημειώνουμε την ενδιαφέρουσα ερμηνεία της Μισέλ Φάιφερ.

The post Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές: Φεύγεις «χορτάτος»από θέαμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα