Δημοτικές εκλογές στην Ιταλία – Περισσότεροι από 13 εκατ. Ιταλοί στις κάλπες

15:04 5/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Για την ανανέωση 1.342 δημοτικών συμβουλίων της χώρας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις 25 πόλεων που είναι πρωτεύουσες περιφέρειας προσέρχονται περισσότεροι από 13 εκατ. Ιταλοί στις κάλπες, που πρόκειται να μείνουν ανοικτές μέχρι τις έντεκα το βράδυ.

Η σημερινή εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται, μεταξύ των άλλων, στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στη Νάπολη, στο Τορίνο, στην Τεργέστη και το Κάλιαρι της Σαρδηνίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το αποτέλεσμα θα είναι ενδεικτικό της μεγάλης απογοήτευσης των Ιταλών από την πολιτική -ιδιαίτερα σε τοπικό

επίπεδο- λόγω και σειράς πρόσφατων σκανδάλων. Κατά συνέπεια, πολλοί ψηφοφόροι είναι πιθανόν να επιλέξουν την αποχή και ως μορφή έμμεσης διαμαρτυρίας. Μάλιστα, η La Repubblica δημοσιεύει πως στη Ρώμη, σ’ ένα σύνολο 2,3 εκατ. ψηφοφόρων, αναμένεται το 1 εκατ να μην πάει καν να ψηφίσει.

Επίσης, στη Ρώμη, οι κύριοι υποψήφιοι που διεκδικούν τη δημαρχία είναι πέντε, με επικρατέστερη, σύμφωνα με τις διάφορες δημοσκοπικές έρευνες, τη Βιρτζίνια Ράτζι, του κινήματος Πέντε Αστέρων. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στήριξε με κοινή προεκλογική εμφάνιση τον υποψήφιο της Κεντροαριστεράς, και πρώην ριζοσπάστη πολιτικό, Ρομπέρτο Τζακέτι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέλεξε, τελικά, τον ανεξάρτητο επιχειρηματία Αλφιο Μαρκίνι, ο οποίος προέρχεται από οικογένεια αριστερής παράδοσης. Η Ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι υποστηρίζεται από την ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά, ενώ η «Ιταλική Αριστερά» διεκδικεί τη δημαρχία της πρωτεύουσας με υποψήφιο τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Λέτα, Στέφανο Φασίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα