Δημήτρης Καμμένος: Να μάθουν καράτε οι ηλικιωμένοι για τους ληστές

21:48 3/4/2018 - Πηγή: Aixmi

«Ρέστα» έδωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, σχολιάζοντας τις τελευταίες επιθέσεις αδίστακτων ληστών σε σπίτια. Ούτε λίγο ούτε πολύ συνέστησε στους ηλικιωμένους να κάνουν μαθήματα αυτοάμυνας, να προσπαθήσουν να μάθουν δηλαδή κάποια πολεμική τέχνη, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν ληστές.

«Το κράτος δεν μαθαίνει αυτοάμυνα στους εφοριακούς που κάνουν ντου και ορθώς στα μαγαζιά; Γιατί το κάνει το κράτος στους εφοριακούς; Γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας επίσημα. Και λέω, ο δήμος και η κοινότητα κάνουν

πιλάτες και ζούμπα, πολύ καλά είναι όλα αυτά, αλλά επειδή έχει αλλάξει το έγκλημα, δεν είναι κακό να μάθουν αυτοάμυνα τα ΚΑΠΗ, οι παππούδες ή οι γιαγιάδες ή οι οικογένειες στα σπίτια τους πώς πρέπει να συμπεριφερθούν όταν δεχθούν μια απειλή ή ακούσουν κάτι μέσα στο σπίτι. Όπως αμύνεσαι για την πατρίδα σου, έτσι πρέπει να αμύνεσαι και για το σπίτι σου. Δεν μπορεί η αστυνομία να είναι παντού».

Και πρόσθεσε ο και αντιπρόεδρος τής Βουλής στον Realfm:

«Άλλο η άμυνα και άλλο η αυτοδικία. Άμυνα είναι όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι σου, στο αυτοκίνητό σου, σε βουτάει στο δρόμο, δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα χέρια του ή από απειλή όπλου και πρέπει να αμυνθείς για τη ζωή σου. Αυτό είναι άμυνα. Αυτοδικία σημαίνει παίρνω το όπλο και λύνω εγώ τη διαφορά μου με αυτόν που μου επιτίθεται, ενώ πρέπει να το λύσει ένα δικαστήριο ή ένας αστυνομικός».

Δημήτρης Καμμένος: Να μάθουν καράτε οι ηλικιωμένοι για τους ληστές

The post Δημήτρης Καμμένος: Να μάθουν καράτε οι ηλικιωμένοι για τους ληστές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα