Ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων θέλει να φιλοξενήσει ο δήμος Χανίων

19:36 3/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Την πρόθεση του δήμου να φιλοξενήσει στα Χανιά ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, εκφράζει με επιστολή που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Στην επιστολή του, ο κ. Βάμβουκας μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι, στη χώρα μας εκτυλίσσεται μια πρωτόγνωρη ανθρώπινη τραγωδία για την οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «είναι αυτονόητο το καθήκον όλων των φορέων της Πολιτείας να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο και στο μέτρο

του δυνατού στην αντιμετώπισή της».

Επίσης όπως αναφέρεται στην ίδια επιστολή «το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υιοθέτησε μεταξύ άλλων ενεργειών την εισήγησή μου για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων.

Ειδικότερα, οι εικόνες των ανήλικων παιδιών που έχουν βρεθεί ασυνόδευτα στη χώρα μας, επιβάλλουν την παροχή κάθε είδους αρμόζουσας βοήθειας από όποιον έχει σχετική δυνατότητα. Με πλήρη, επομένως, συναίσθηση του ανθρωπιστικού καθήκοντος σάς καταθέτω την πρόθεση και την ετοιμότητα του δήμου Χανίων να αναλάβει με δικές του δυνάμεις τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων που οι υπηρεσίες σας έχουν εντοπίσει και καταγράψει».

Keywords
Τυχαία Θέματα