Αποχώρησε ο Ραχόι – Ο Πέδρο Σάντσεθ νέος πρωθυπουργός

14:07 1/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Πρωθυπουργός ορίστηκε ο ηγέτης του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ μετά την υπερψήφιση πρότασης μομφής κατά του κεντροδεξιού Μαριάνο Ραχόι.
Υπέρ της πρότασης μομφής, που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές, ψήφισαν 180 βουλευτές, 169 ψήφισαν κατά, ενώ ένας βουλευτής τήρησε αποχή.

Ο Σάντσεθ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα τη Δευτέρα και η κυβέρνησή του να διοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

https://twitter.com/PSOE/status/1002487025205776384

Ο Μαριάνο Ραχόι, που βρισκόταν στην εξουσία από τον Δεκέμβριο του 2011, λίγο νωρίτερα είχε παραδεχθεί την ήττα

του ενόψει της διεξαγωγής της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές, η οποία αναμενόταν να υπερψηφιστεί από τους βουλευτές.
Όπως είπε: «Μπορούμε να υποθέσουμε πως η πρόταση μομφής θα υπερψηφιστεί. Κατά συνέπεια ο Πέδρο Σάντσεθ θα γίνει ο νέος πρόεδρος της κυβέρνησης».

Η Φώφη Γεννηματά σε μήνυμα της στο Twitter στέλνει τα θερμά της συγχαρητήρια στο νέο Ισπανό πρωθυπουργό.

Όπως έγραψε:

"ΠEΔPO ΘEPMA ΣYΓXAPHTHPIA. H EΠITYXIA ΣOY EΦEPE ΞANA THN EΛΠIΔA ΣTHN IΣΠANIA KAI ΣTHN EYPΩΠH KAI AIΣIOΔOΞIA ΣE OΛOYΣ MAΣ" pic.twitter.com/58Fmw6vVlE

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) June 1, 2018

Ενώ τα συγχαρητήριά του έστειλε και ο Δήμαμρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επίσης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Εύχομαι στον Πέδρο Σάντσεθ, νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας, καλή επιτυχία στη δύσκολη αποστολή του. Οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να δώσουν έναν κρίσιμο αγώνα για την Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης. @sanchezcastejon @PSOE pic.twitter.com/YbImVPMUhu

— Georgios Kaminis (@KaminisG) June 1, 2018

The post Αποχώρησε ο Ραχόι – Ο Πέδρο Σάντσεθ νέος πρωθυπουργός appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα