Άνγκελα Μέρκελ: «Μην στοχοποιείτε τους Έλληνες»

17:31 12/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Την υπεράσπιση των Ελλήνων ανέλαβε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από το Ντόρτμουντ όπου ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα.

Σε μία προσπάθεια να υπενθυμίσει στους Γερμανούς την αξία της ενότητας και της αλληλεγγύης, κατακεραύνωσε αυτούς που βάζουν «ταμπέλες» και έχουν καταδικάσει τους Έλληνες ως τεμπέληδες και άρα άξιους των δεινών που υφίστανται.

«Δεν πρέπει να στοχοποιούμε άλλους λαούς και να τους κατατάσσουμε σε κατηγορίες. Δεν θα πρέπει να γενικολογούμε και να λέμε γενικώς «εκείνοι»

. Όπως, «οι Έλληνες δεν μπορούν να εργάζονται, οι Γερμανοί είναι φετιχιστές της λιτότητας. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξιοπρέπεια» τόνισε στην ομιλία της.

Στην ατζέντα της Καγκελαρίου, η υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ψηλά, αφού θεωρεί ότι η Γερμανία επωφελείται από την Ένωση και αυτό θέλει να περάσει και στους συμπατριώτες της:

«Η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά και ενίσχυση της Γερμανίας. Θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρο πως είναι προς το δικό μας συμφέρον, προς το συμφέρον της ειρήνης, της ευημερίας, της επικράτησης των αξιών μας – που, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, εξακολουθούμε να τις μοιραζόμαστε στην Ευρώπη».

Το Σάββατο δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Kantar Emnid που αφορά τον βαθμό ικανοποίησης των πολιτών με την απόδοση των μελών της γερμανικής κυβέρνησης.

Με 62% προηγείται ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 60% ακολουθεί η καγκελάριος Μέρκελ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται με 54% ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πηγή: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα