Ανεπιθύμητοι 52 Έλληνες στην Αλβανία – Εξηγήσεις ζητεί η Αθήνα

10:19 10/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας γνωστοποιεί τη δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών της χώρας Sandër Lleshaj, σύμφωνα με την οποία ανακηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι στην Αλβανία 52 Έλληνες που βρέθηκαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στη δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών δεν κατονομάζονται οι 52 Έλληνες, αλλά γίνεται λόγος για «απαράδεκτη, επικίνδυνη και χυδαία πρόκληση» και υπογραμμίζεται ότι «όσα έγιναν από άτομα και ορισμένες ομάδες από την Ελλάδα

μετέτρεψαν ένα τελετουργικό ταφής σε μία απαράδεκτη απεικόνιση του εξτρεμισμού. Αυτοί οι 52 καθώς και άλλοι που εξετάζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας μας σχετικά με τις χθεσινές εξτρεμιστικές ενέργειες στο χωριό Βουλιαράτες, δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στην Αλβανία για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο. Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβαίνει τον νόμο χωρίς να αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου, αλλά και να μην σέβεται τις παραδόσεις αυτής της χώρας».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε αυτήν τη δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας, ζητώντας εξηγήσεις. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται: «Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεών μας. Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών Αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας».

The post Ανεπιθύμητοι 52 Έλληνες στην Αλβανία – Εξηγήσεις ζητεί η Αθήνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα