Άναψαν τα αίματα στη Βουλή- Άγρια κόντρα X. Παππά – Σκουρλέτη (ΒΙΝΤΕΟ)

16:46 8/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Η κ. Παππάς, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά τους λεγόμενους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς οι εθνικιστές τους γνωρίζουμε καλά. Γνωρίζουμε

ότι είναι εθνομηδενιστές, άθεοι και ισλαμόφιλοι», ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του με τη φράση: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, έξω τώρα όλοι οι λαθρομετανάστες».

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος απάντησε σε πολύ έντονο ύφος, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

«Άλλο εθνικισμός και άλλο πατριωτισμός. Πολύ δε περισσότερο, το δικό σας ναζιστικό μόρφωμα, δεν έχει δικαίωμα να αναφέρεται στην Ελλάδα και στην πατρίδα, όταν είστε υμνητές της δικτατορίας, η οποία ευθύνεται για την προδοσία της Κύπρου» είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Κραυγάζετε αλλά αυτές οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν τη φωνή της δημοκρατίας».

«Εσείς οι ίδιοι ενέχεστε σε δολοφονίες, σας γνωρίζει καλά ο λαός» είπε ο κ. Σκουρλέτης στον βουλευτή της ΧΑ. «Είστε υμνητές της δικτατορίας, υπερασπίζεστε ότι τα κρεματόρια, τις διώξεις και ό,τι επαχθές έχει υπάρξει στην ιστορία«.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες και φωνές από τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τον υπουργό Περιβάλλοντος να απαντά: «Πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανένα νυχτομάγαζο».

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος ζήτησε από βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσει.

Συνεχίζοντας ο κ. Σκουρλέτης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ταυτίζεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, ενώ δεν μπορεί να αντιληφθεί την πραγματική πάλη που έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση.

«Διαπραγμάτευση είναι να παίρνεις τη μικρή ΔΕΗ τον ψηφισμένο νόμο και να τον ακυρώνεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του αγωγού TAP, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πέτυχε να αυξήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη από 11 δισ. ευρώ στα 32 δισ. ευρώ και τόνισε ότι η κυβέρνηση ασκεί «πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική».

«Εμείς θα απευθυνόμαστε στον κόσμο με ειλικρίνεια και θέτοντας τα πραγματικά διλήμματα και καταστάσεις. Έτσι θα προχωρήσουμε και αυτή είναι η διαφορά μας από εσάς», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Δείτε το βίντεο με την ένταση Χ. Παππά – Π. Σκουρλέτη

Keywords
Τυχαία Θέματα