Αλαλούμ: Ελλάδα και Ιταλία δεν ξέρουν καν πόσοι επέβαιναν στο πλοίο

00:24 31/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Aπίστευτο αλαλούμ επικρατεί μέχρι κι αυτήν την ώρα μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας για τον αριθμό των νεκρών (ακόμη και των επιβαινόντων) στο πλοίο Norman Atlantic. Ο εισαγγελέας του Μπάρι επιμένει ότι συνολικά οι επιβάτες ήταν 499 καθώς υποστηρίζει ότι επέβαιναν λαθρομετανάστες και υπεράριθμοι που τα ονόματά τους δεν υπήρχαν στις λίστες.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 13 αλλά ο Ιταλός εισαγγελέας θεωρεί ότι θα εντοπιστούν κι άλλοι εντός του πλοίου. Νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε

ότι έχουν διασωθεί 201 Έλληνες ενώ οι νεκροί είναι δύο. Ο Γιώργος Δούλης, που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί, και ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος.

Όσο περνάει η ώρα ο αριθμός των διασωθέντων μεγαλώνει και σε αυτούς προστέθηκαν άλλοι 35 Έλληνες. Την ίδια ώρα οι Ιταλοί διασώστες αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα από τους διασωθέντες, σύμφωνα με καταγγελίες, με την αιτιολογία ότι το υλικό που έχουν καταγράψει αποτελεί στοιχείο έρευνας. Η παράδοση των συσκευών θα γίνει κατά την έξοδό τους από το πολεμικό πλοίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα