Άγρια κόντρα ΠΟΕ-ΟΤΑ και Καρκατσούλη για το… γάλα

23:28 4/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Σκληρή… απάντηση του στελέχους του Ποταμιού Παναγιώτη Καρκατσούλη στην ΠΟΕ-ΟΤΑ με κείμενο που απέστειλε στο epoli.gr, με αφορμή άρθρο με τίτλο: “ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Καρκατσούλη για γάλα, ιδιώτες, προσλήψεις” ως απάντηση στο στέλεχος του Ποταμιού ο οποίος πρόσφατα τάχθηκε κατά της χορήγησης του γάλακτος σε εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μια ανάρτηση με τον τίτλο: «Το πελατειακό γάλα δεν ξινίζει ποτέ…».
στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ

– ΟΤΑ, σημειώνει:

«Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, αφού «εξαργύρωσε» την τιμητική πλακέτα του «καλύτερου Δημοσίου Υπαλλήλου» με μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού και μία θέση στο Κοινοβούλιο, την οποία σήμερα δεν διαθέτει γιατί οι υπηρεσίες που προσέφερε ήταν τόσο πολύτιμες που το Ποτάμι «στέρεψε», είπε να ασχοληθεί και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Έκανε δήλωση βαρυσήμαντη στο τέλος του 2017 για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του στην πολιτική και την ταύτιση του με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολούθησε το κόμμα το οποίο συνεχίζει να υπηρετεί. «Το πελατειακό γάλα δεν ξινίζει ποτέ…», είπε με αφορμή διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο Ν.4483/2017 για την απόδοση του γάλακτος που παρανόμως δεν χορηγήθηκε από τους Δήμους την τελευταία πενταετία στους δικαιούχους εργαζόμενους.

Προφανώς, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης που γνωρίζει από «πελατειακό κράτος» και άσκηση μνημονιακών πολιτικών δεν ικανοποιήθηκε που δεν συμπεριλήφθηκε το γάλα των Δημοτικών Υπαλλήλων στις περικοπές των μη μισθολογικών παροχών.

Συνεπής στη θέση του υπέρ των ιδιωτών εργολάβων, αφού και παλαιότερα είχε ταχθεί κατά των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Δήμους υποστηρίζοντας τα οικονομικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν τα Δημοτικά Τέλη, δημιουργείται εύλογα το ερώτημα. Ποιον τίτλο διεκδικεί τώρα ο Παναγιώτης Καρκατσούλης; Του μνημονιακότερου των μνημονιακών ή του «κήνσορα» των ιδιωτικών συμφερόντων;

Γιατί, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ένας άνθρωπος που φέρει τον τίτλο του «καλύτερου Δημοσίου Υπαλλήλου», αλλά αδιαφορεί ως πολιτικό πρόσωπο για τις συνεχείς παραβιάσεις του Νόμου σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν δίνει δεκάρα για τα δεκάδες θύματα των χιλιάδων εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών που οφείλονται στη μη παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), την ελλιπή συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, την υπερεργασία και τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Δημόσιος Υπάλληλος με πλακέτες και πολιτική καριέρα δεν γίνεται κανείς όταν πάει κόντρα στα αφεντικά, αλλά όταν εξυπηρετεί και προωθεί τα συμφέροντά τους. Κι αυτό ο Παναγιώτης Καρκατσούλης το γνωρίζει πολύ καλά. Και επειδή το Ποτάμι όπως όλα δείχνουν ξεραίνεται, είπε να συστηθεί εκ νέου και βεβαίως να δώσει τα διαπιστευτήρια του…»

Σκληρή ήταν η απάντηση του πρώην βουλευτή του Ποταμιού ο οποίος δήλωσε προς το epoli.gr:

«Με ύφος τιμητή που το απέκτησε τα χρόνια του μεγάλου πάρτυ των ρουσφετιών, της σπατάλης και της διαφθοράς στην δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, οι επαγγελματίες εργατοπατέρες της ΠΟΕ-ΟΤΑ δίνουν, σήμερα, μάχες οπισθοφυλακών.

Οι δήθεν υπέρμαχοι της αυτοδιοίκησης και των εργαζόμενων σ’ αυτήν βγήκαν να με κατακεραυνώσουν γιατί τους ενόχλησε η θέση μου για το «πελατεικαό γάλα που δεν ξυνίζει ποτέ». Είναι οι ίδιοι, όπως και ο πολιτικός τους μέντορας ο κ. Σκουρλέτης, που είχαν ενοχληθεί από την κριτική μου στο νόμο για την αυτοδιοίκηση – κουβά ρουσφετιών – που πέρασε το καλοκαίρι. Είναι οι ίδιοι που δεν βρίσκουν λέξη να πουν για το πως θα βγει η αυτοδιοίκηση από το χάλι της υπερ-χρέωσης, πως θα μπορέσει να προσφέρει υπηρεσίες που έχουν ανάγκη και προσδοκούν οι πολίτες των Δήμων. Είναι οι ίδιοι που αρνούνται τα καλά παραδείγματα αυτοδιοικητικών στη χώρα μας και στο εξωτερικό κραδαίνοντας τα κουρέλια των «εργολάβων και των συμφερόντων» που υποτίθεται ότι εξυπηρετούμε όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει μέλλον αν αρνηθεί τον κρατισμό και το ρουσφέτι και προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες εδραιώνοντας μια σχέση ειλικρίνειας με τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία πολιτών.

Εάν η ΠΟΕ-ΟΤΑ νοιαζόταν για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων θα νοιαζόταν επίσης για θέσεις απασχόλησης που να μην εξαρτώνται από τα καπρίτσια του κάθε μαυρογυαλούρου συριζαίου. Θα νοιαζόταν να λαμβάνουν τα μέσα ατομικής προστασίας εκείνοι που πράγματι θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο και δεν θα υποστήριζαν τη μετατροπή τους σε ευρώ- μια αντιπαροχή που δεν προστατεύει την υγεία των εργαζομένων, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή καταβάλλεται με 5 χρόνια καθυστέρηση.

Αλλά εκείνο που τους νοιάζει είναι να μην απωλέσουν τον ρόλο του θλιβερού διαμεσολαβητή μεταξύ χειραγωγούμενων συμβασιούχων και φαύλων κυβερνητών.

Ας κοιτάξει η ηγετική ομάδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ τις ευθύνες της για την υποστήριξη των πιο ανάλγητων νεο-αριστερών πολιτικών λιτότητας στις οποίες το Ποτάμι κι εγώ έχουμε σθεναρά αντιταχθεί. Κι ας αφήσει τον ρόλο του κήνσορα σε άλλους. Εξ άλλου, αν θες να συμμετέχεις στο δημόσιο διάλογο με αξιώσεις αξιοπιστίας απαιτείται να έχεις όνομα και επώνυμο. Εγώ έχω. Αυτοί, εάν έχουν, ας βγουν να μοιράσουν τις κονσέρβες γάλα που η κυβέρνηση υπερασπιζόμενη την πολιτική αφανισμού της αυτοδιοίκησης και της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων, μετατρέπει σε πελατειακά ευρώ».

The post Άγρια κόντρα ΠΟΕ-ΟΤΑ και Καρκατσούλη για το… γάλα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα