Αυτό είναι το 6ο όνομα που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

12:06 18/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασαν και οι δύο πλευρές μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ αν και ακόμη, όπως επεσήμανε ο κ. Τσιπρας υπάρχει μεγάλη απόσταση για να διανυθεί.

Με δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, αναφέρει ότι ο Ζόραν Ζάεφ έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και

έκτο όνομα το οποίο καλύπτει και τους δύο όρους που έχει θέσει ως κόκκινες γραμμές η Αθήνα.

Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό κανάλι A1 ON παρουσίασε τη νέα πρόταση του Ζόραν Ζάεφ αναφέροντας ότι το έκτο όνομα είναι το«Republic of Ilinden Macedonia». Το νέο όνομα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, θα είναι για όλες τις χρήσεις, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά.

Μέχρι στιγμής τα πέντε ονόματα που έχουν τεθεί και πλέον φέρεται να αποσύρονται από τη διαπραγμάτευση, είναι:

Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο πλευρές εξετάζουν μια συνολική πρόταση, που αποτυπώνεται σε ένα κείμενο 19 σελίδων και θα χρειαστεί περισσότερη επεξεργασία αλλά και εσωτερική πολιτική διαβούλευση στο εσωτερικό και των δύο χωρών για να φτάσουμε σε τελική συμφωνία. Αν και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφισμα στα Σκόπια και σε κύρωση από τη Βουλή στην Αθήνα, μετά την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

The post Αυτό είναι το 6ο όνομα που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα