Tελικά διασώθηκαν 4 παιδιά από το σπήλαιο τής Ταϊλάνδης

18:10 8/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Οι διασώστες στη Ταϊλάνδη κατάφεραν να απεγκλωβίσουν, τελικά, 4 από τα 12 παιδιά που βρίσκονταν στο σπήλαιο επί πολλές μέρες. Το Reuters αρχικά μιλούσε για 6 παιδιά, επικαλούμενο μαρτυρίες, όμως ο επικεφαλής των συνεργείων ανακοίνωσε ότι βγήκαν 4.

«Η διάσωση έχει ολοκληρωθεί για τη νύχτα (σ.σ. τοπική ώρα) και θα ξεκινήσει ξανά σε 10-20 ώρες, επειδή έχουμε χρησιμοποιήσει όλο το οξυγόνο», τόνισε.

Οπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αναμετέδωσε ο αυστραλιανός δημοσιογράφος Daniel Shutton, το πρώτο παιδί που απεγκλωβίστηκε

από το σπήλαιο είναι ο Mongkol «Mark» Boonpiam, ηλικίας 14 ετών.

Λίγο αργότερα, το BBC μετέδωσε πλάνα με το πρώτο ασθενοφόρο που αποχώρησε από το σημείο.

Tο AFP μετέδωσε ότι τέσσερα παιδιά πλησιάζουν περπατώντας την έξοδο του σπηλαίου.

Στο σπήλαιο έχουν μπει 18 δύτες, 5 Ταϊλανδοί και 13 ξένοι, όπως και 5 μέλη των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης. Θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι τα δύο πρώτα παιδιά βγήκαν από το σπήλαιο δύο ώρες νωρίτερα από την πιο αισιόδοξη εκτίμηση.

Η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδος και τα παιδιά θα βγαίνουν σταδιακά, συνοδευόμενα το καθένα από δύο δύτες. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα πρώτα θα έβγαιναν στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα διαρκέσει η επιχείρηση. «Δεν υπάρχει όριο. Εξαρτάται από τον καιρό και το επίπεδο του νερού. Αν αλλάξει κάτι, θα σταματήσουμε. Αλλά αναμένω να ολοκληρωθεί η επιχείρηση μέσα στις επόμενες δύο ημέρες», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Ναρονγκσάκ Οσατακόρν.

Η διαδρομή από την είσοδο του σπηλαίου έως το σημείο που βρίσκονται τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν είναι εντελώς στεγνό, αλλά κατά το μεγαλύτερο μέρος του μπορεί να διασχιστεί περπατώντας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Ο πλανήτης κρατά την ανάσα του-Διεθνή ΜΜΕ: Απεγκλώβισαν τα 2 πρώτα παιδιά στην Ταϊλάνδη

The post Tελικά διασώθηκαν 4 παιδιά από το σπήλαιο τής Ταϊλάνδης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα