Olaf: Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα

15:45 2/10/2018 - Πηγή: Aixmi

Bόμβα της Olaf στο γραφείο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα καθώς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του , τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και μία βασική διοικητική υπάλληλο, καθώς ερευνάται υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας,

από την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης.

«Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Marjory van den Broeke στην εφημερίδα Καθημερινή.
Για αυτό τον λόγο όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, λέει η ίδια. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα” είπε η κ. van den Broeke ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό, όπως και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF πότε θα ολοκληρωθεί. Συγχρόνως δεν ήθελε να αναφέρει ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Ο κ. Αντωνακόπουλος μιλώντας στο newpost.gr φανερώνοντας τηνέντονη ενόχληση του τονίζει ότι οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται στις Βρυξέλλες. Όπως είπε: «Δεν εμπλέκεται η OLAF, αν ακούσετε τη δήλωση της κ. Marjory van den Broeke, δεν την αναφέρει πουθενά. Πρόκειται για έρευνα διοικητικού χαρακτήρα για εικαζόμενες παραλείψεις, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
Και πρόσθεσε πως «καταρχήν, όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται από το κέντρο στις Βρυξέλλες. Εκ των πραγμάτων ελέγχονται σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες εκεί, εφόσον στην Αθήνα δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής. Κατά δεύτερον, ποιες υπερτιμολογήσεις για μια εκδήλωση σ’ ένα κέτερινγκ κόστους 700 ευρώ; Εμείς δεν αγοράζουμε βιομηχανικά προϊόντα. Εμείς κάνουμε μικρές εκδηλώσεις του γραφείου, ή παραγγέλνουμε κάποιο μπάνερ» λέει . Συμπληρώνει με έμφαση επίσης πως «εγώ δεν έχω λερώσει το όνομά μου επί 30 χρόνια, από όποια υπηρεσία κι αν πέρασα. Είναι περίεργο να γίνεται αυτό τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθώ. Προξενεί εντύπωση και ερωτηματικά πως ξεκινά μια διοικητική έρευνα χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για ποιες υποθέσεις πρόκειται, για να αντιπαραβάλουμε τα δικά μας στοιχεία και τη δική μας άποψη. Επίσης προκαλεί εντύπωση γιατί ενώ η έρευνα ξεκίνησε τρεις μήνες πριν, δεν είχαμε ενημερωθεί. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αποκεφαλίζεται το γραφείο της Αθήνας σε μια κρίσιμη περίοδο ενόψει ευρωεκλογών. Ένα γραφείο γνωστό για την αποτελεσματικότητά του» καταλήγει στη δήλωσή του.

The post Olaf: Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα