«Kαλπάζει» ο Ιός του Δυτικού Νείλου: Στους 21 οι νεκροί – 178 τα κρούσματα

20:24 6/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει ο Ιός του Δυτικού Νείλου καθώς μέχρι στιγμής, από την αρχή της περιόδου 2018 έως και 6 Σεπτεμβρίου, οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 21 και τα κρούσματα λοίμωξης σε 178, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τα 178 κρούσματα τα 144 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή

παράλυση) και 34 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 74 έτη (εύρος: 10 – 94 ετών).
Όπως αναφέρεται, κατά τη φετινή περίοδο 2018 έχει καταγραφεί πρώιμη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη χώρα μας, με την εμφάνιση ανθρώπινων περιστατικών από τα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε αρκετούς οικισμούς, στις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς, και Ρεθύμνου. «Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό ΔΝ και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

The post «Kαλπάζει» ο Ιός του Δυτικού Νείλου: Στους 21 οι νεκροί – 178 τα κρούσματα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα