Iρανός παλαιστής παράτησε ματς για μην έχει Ισραηλινό αντίπαλο

23:03 29/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Ένας Ιρανός παλαιστής, Αλιρέζα Καρίμι Ματσιάνι παραχώρησε τη νίκη στον Ρώσο αντίπαλο του, Αλικάν Ζαμπραΐλοφ στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάλης της Πολωνίας, προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπος με Ισραηλινό.

Ο Ιρανός παρότι προηγούνταν, ξαφνικά έπεσε στο ταπί υποδυόμενος ότι έχει τραυματιστεί και έτσι τη νίκη πήρε ο Ρώσος αντίπαλος.

Στη συνέχεια βέβαια αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ο λόγος που παραχώρησε αλλά διότι ο προπονητής του ήταν αυτός που του είπε να κάτσει να χάσει.

Ο λόγος είναι ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ισραήλ

Αγιατολάχ Αλί Καμενεΐ όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ ως κράτος, αλλά αναφέρεται σε αυτό ως «καρκινικό όγκο».

«Μου είπαν ότι ο Ισραηλινός παλαιστής νίκησε τον Αμερικανό και ότι πρέπει να χάσω για να τον αποφύγω. Προπονήθηκα σκληρά για πολλούς μήνες για να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο και ήταν εύκολο για μένα να κερδίσω.

Αποδέχομαι ότι το Ισραήλ είναι τυραννικό και διαπράττει εγκλήματα, αλλά δεν θα ήταν καταπίεση αν οι αρχές μου υπονομεύσουν την σκληρή μου δουλειά και πάλι;», δήλωσε ο αθλητής σε συνέντευξη του, ο οποίος το 2013 είχε εγκαταλείψει ξανά αγώνα για τον ίδιο λόγο.

Την επομένη του αγώνα ανάρτησε βίντεο στο Instagram με τον ίδιο να περπατά στους δρόμους της βροχερής Πολωνίας, να ακούει ένα θλιμμένο τραγούδι το οποίο ξεκινά με τους στοίχους «Η σιωπή είναι το τελευταίο οχυρό που δεν μπορείς να αφαιρέσεις τα δικαιώματα μας».

Η πλειοψηφία των σχολίων προσανατολιζόταν στο ότι η πολιτική πρέπει να διαχωρίζεται από τον αθλητισμό.

Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ανάρτηση οδήγησε την Ιρανική Ομοσπονδία Πάλης να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία χαρακτήριζε ήρωα τον 23χρονο, ο οποίος θυσίασε το δικαίωμα του να αγωνιστεί για να υποστηρίξει τον καταπιεσμένο λαό της Παλαιστίνης για δεύτερη φορά.

Φέτος το καλοκαίρι δύο παίκτες του Πανιωνίου οι Μασούντ και ΧατζιΣαφί αγωνίστηκαν κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να τεθούν αμφότεροι εκτός εθνικής ομάδας. Ο Μασούντ αρχηγός της εθνικής Ιράν δεν παίζει έως σήμερα, σε αντίθεση με τον Χατζισαφί, ο οποίος απολογήθηκε μέσω Ιnstagram: «Ο αγαπητός λαός της πατρίδας μας δικαίως προσεβλήθη από ένα γεγονός που δεν έπρεπε να έχει συμβεί» έγραψε.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Iρανός παλαιστής παράτησε ματς για μην έχει Ισραηλινό αντίπαλο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα