FBI για Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κατά συρροή μοιχός και με εξώγαμο παιδί

16:19 5/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Σαράντα εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του, αποχαρακτηρισμένα αρχεία του FBI δίνουν για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μια εντελώς διαφορετική εικόνα για έναν άνθρωπο που από πολλούς χαρακτηρίζεται πρωτεργάτης στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα 676 έγγραφα που αποχαρακτηρίστηκαν και δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα αφορούν στο σύνολό τους τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Δεν διευκρινίζεται γιατί μέσα σε αυτά περιλαμβάνονταν και εκθέσεις σχετικά με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ,

την Πορεία προς την Ουάσινγκτον ή τους «Μαύρους Πάνθηρες», παρά το ότι οι συγκεκριμένες εκθέσεις δεν περιέχουν καμία απολύτως αναφορά στη δολοφονία του JFK.

Σε ένα εκ των εγγράφων, το οποίο φέρει τον τίτλο «Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, μια επικαιροποιημένη ανάλυση», ο πάστορας από την Ατλάντα φέρεται να έχει ενστερνιστεί τις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού.

Περιγράφεται ως ένθερμος οπαδός του αμερικανικού κομμουνιστικού κόμματος, όμως, όπως αναφέρεται, δεν μπορεί λόγω της θέσης του να το πει δημοσίως.

Επιπλέον ο Κινγκ εμφανίζεται ως κατά συρροή μοιχός και με εξώγαμο παιδί, με την τραγουδίστρια Τζόαν Μπαέζ να περιλαμβάνεται στις εκτός γάμου συντρόφους του.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο Κινγκ διοργάνωνε διασκέψεις για τα δικαιώματα των μαύρων, οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν σεξουαλικά όργια.

Η έκθεση εκφράζει αντιρρήσεις για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Κινγκ και χαρακτηρίζει τη Νότια Χριστιανική Ηγεσία ως όχημα φοροαποφυγής.

Δεν καθίσταται σαφές από το κείμενο το αν ο συντάκτης του έχει επιβεβαιώσει την ακρίβεια των γεγονότων που αναφέρει. Ωστόσο είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια να εντοπιστούν και να αναφερθούν αρνητικά στοιχεία για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έκθεση φέρει ημερομηνία 12/3/1968, δηλαδή κατατέθηκε τρεις εβδομάδες πριν τη δολοφονία του Κινγκ (4/4/1968)

The post FBI για Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κατά συρροή μοιχός και με εξώγαμο παιδί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα