ExxonMobil προς Τουρκία: «Χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο»

11:29 22/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Η ExxonMobil ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για τις πρώτες δύο διερευνητικές γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Η ανακοίνωση ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τις απειλές Ερντογάν ότι θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο τα δικαιώματά τους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Μιλώντας στο φόρουμ που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων στη νέα έδρα

του Bloomberg στο Λονδίνο, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας για την Ελλάδα, τη Ρωσία και την Κασπία, Τρίσταν Άσπρεϊ, διευκρίνισε ότι οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν εντός του τέταρτου τριμήνου του έτους -χωρίς να είναι σε θέση να δώσει ακριβείς ημερομηνίες- και θα συνεχιστούν με την αλλαγή του χρόνου.

Σχολιάζοντας τις απειλές της Τουρκίας, ανέφερε ότι η εταιρεία ήταν ενήμερη για την «ιδιαίτερη» γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή από την αρχή, προσθέτοντας ότι είναι θέμα, η λύση του οποίου αφορά τις κυβερνήσεις. «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο».

The post ExxonMobil προς Τουρκία: «Χαρούμενοι που είμαστε στην Κύπρο» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα