Συγκρούσεις στη Ρώμη μετά τη Νάπολη, για τα μέτρα κατά του κορωνοιού VIDEO

06:47 25/10/2020 - Πηγή: Aixmi

Μετά τη Νάπολη, διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία ξέσπασαν και στη Ρώμη για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από τις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

https://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2020/10/romi6.mp4

Δεκάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές,

περίπου 200 που ανήκαν στην νεοφασιστική οργάνωση Forza Nuova, σύμφωνα με πρακτορειακά τηλεγραφήματα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο κέντρο της Ρώμης, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να αυστηροποιήσει περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Oι διαμαρτυρόμενοι στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, πέταξαν αντικείμενα εναντίον της αστυνομίας και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτω και έιξαν πυροτεχνήματα στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, όπως και αντικείμενα και φωτοβολίδες εναντίον της αστυνομίας.

Επτά διαδηλωτές συνελήφθησαν και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά την απόφαση που ελήφθη αυτή την εβδομάδα για την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τρεις περιοχές: της Ρώμης, του Μιλάνου και της Νάπολης.

Στη Νάπολη αντίστοιχα επεισόδια είχαν σημειωθεί το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, όταν νεαροί που ήταν αντίθετοι στην απαγόρευση της κυκλοφορίας επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

https://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2020/10/romi5-1.mp4

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές περιοχές της Ιταλίας καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρχές για τον περιορισμό της πανδημίας. Ωστόσο από την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πραγματοποιούνται διαδηλώσεις απ όσους διαφωνούν με τη διαχείριση της κρίσης από τις ιταλικές αρχές, που καταλήγουν σε επεισόδια με την αστυνομία

Το βράδυ της Παρασκευής, εκατοντάδες πολίτες, συγκεντρώθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας της Καμπανίας στη Νάπολη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού. Από τη διαδήλωση δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης

The post Συγκρούσεις στη Ρώμη μετά τη Νάπολη, για τα μέτρα κατά του κορωνοιού VIDEO appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα