18χρόνος Τσετσένος ο δράστης που αποκεφάλισε τον καθηγητή στο Παρίσι

23:30 16/10/2020 - Πηγή: Aixmi

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον αποκεφαλισμό καθηγητή ιστορίας, από τζιχαντιστή, στην πόλη Κονφλάν-Σαντ-Ονορίν έξω από το Παρίσι. Αφορμή του εγκλήματος, ήταν η πρωτοβουλία του δασκάλου γυμνασίου να δείξει τα σατυρικά σκίτσα του Μωάμεθ, που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Charlie Hebdo, στους μαθητές του, κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο δράστης εντοπίστηκε και αποκαλύφθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα του, όταν κλήθηκαν οι αστυνομικοί

για να ερευνήσουν την περιοχή γύρω από το γυμνάσιο επειδή όπως τους είπαν απέξω τριγυρνούσε ένας ύποπτος.

Πλησιάζοντας το δράστη οι αστυνομικοί, εκείνος πρόταξε το μαχαίρι του απειλητικά προς το μέρος τους, αλλά οι αστυνομικοί πρόλαβαν να τον πυροβολήσουν αφαιρώντας του τη ζωή. Πλάι στον δράστη που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών εντοπίστηκε το αποκεφαλισμένο πτώμα του καθηγητή.

Ο δράστης όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Αρχικά μια ομάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε τα εκρηκτικά, πριν οι αρχές μπορέσουν να πλησιάσουν. Η αστυνομία εκτός από το μαχαίρι της επίθεσης βρήκε δίπλα στο δράστη και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται. Ο δράστης ήταν αλγερινής καταγωγής, γεννημένος το 1972, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Le Parisien, o θύτης ήταν ένας 18χρονος Τσετσένος που μεγάλωσε στη Μόσχα.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση και σύσταση εγκληματικής τρομοκρατικής συμμορίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, αποφάσισε να επιστρέψει αμέσως στο Παρίσι. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως ο δράστης προειδοποίησε για την επίθεση στο Τwitter, στο οποίο δημοσίευσε την εικόνα του εκπαιδευτικού γράφοντας: “ Στον Μακρόν, τον διοικητή των απίστων, εκτέλεσα ένα από τα σκυλιά της κολάσεως που τόλμησε να βλασφημήσει κατά του Μωάμεθ».

Τον περασμένο μήνα, ένας μετανάστης από το Πακιστάν, εγκατεστημένος στη Γαλλία, επιτέθηκε με μπαλντά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Σε αυτά τα γραφεία, πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, ισλαμιστές τρομοκράτες σκότωσαν 12 ανθρώπους επειδή το περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

The post 18χρόνος Τσετσένος ο δράστης που αποκεφάλισε τον καθηγητή στο Παρίσι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα