Ο πόλεμος των Pink Floyd: Άγρια επίθεση των Gilmour στον Roger Waters – «Κλέφτης, υποκριτής, φοροφυγάς, μισογύνης»

18:26 7/2/2023 - Πηγή: Enikos

Η μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ του πρώην frontman των Pink Floyd, Roger Waters, και του κιθαρίστα του θρυλικού συγκροτήματος, David Gilmour, φούντωσε ακόμη περισσότερο την περασμένη Δευτέρα.

Αυτή τη φορά, αφορμή της νέας αντιπαράθεσης, αποτέλεσε μια αδικαιολόγητη διαδικτυακή επίθεση της συζύγου του Gilmour, Polly

Samson, η οποία, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Waters ως μισογύνη, αντισημίτη και απολογητή του Πούτιν. «Δυστυχώς Roger Waters είσαι αντισημίτης μέχρι τον σάπιο πυρήνα σου. Και ένας απολογητής του Πούτιν και ψευδόμενος, κλέφτης, υποκριτής, φοροφυγάς, μισογύνης, ζηλόφθονος, μεγαλομανής. Αρκετά με τις ανοησίες σου», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την επίθεση. Όπως αναφέρει η New York Post, ίσως η Samson αντέδρασε εξαιτίας της πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε ο Waters στη γερμανική Berliner Zeitung, στην οποία ο ροκ σταρ συνέχισε τα προηγούμενα σχόλιά του, με τα οποία παρομοίαζε το κράτος του Ισραήλ με τους Ναζί για τη μεταχείριση των Παλαιστινίων. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, είχε υπερασπιστεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την απόφασή του να εισβάλει στην Ουκρανία.

«Κάθε λέξη είναι αποδεδειγμένα αληθινή» ανέφερε ο σύζυγός της.

Every word demonstrably true https://t.co/KWk4I3bMTN

David Gilmour (@davidgilmour) February 6, 2023

Ο Waters, αναμενόμενα απάντησε με δική του ανάρτηση, όπου χαρακτήρισε το περιεχόμενο της ανάρτησης της Samson πλήρως αναληθές. «Γνωρίζω τα εμπρηστικά και εξωφρενικά ανακριβή σχόλια της Polly Samson στο Twitter, τα οποία απορρίπτω πλήρως». Ο ίδιος μάλιστα λαμβάνει συμβουλές για τη στάση που θα κρατήσει.

pic.twitter.com/CIIy5r6SyA

Roger Waters (@rogerwaters) February 6, 2023

Σημειώνεται πως η Polly Samson έγραψε στίχους για σόλο κομμάτια του συζύγου της, αλλά και για το άλμπουμ των Pink Floyd το 1994 «The Division Bell», 9 χρόνια μετά από την αποχώρηση του ιδρυτή της θρυλικής μπάντας, Roger Waters.

Η New York Post επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Waters για περαιτέρω σχόλια σχετικά με το θέμα, όμως δεν έλαβε απάντηση.

Εν τω μεταξύ, η διαμάχη μεταξύ τους  χρονολογείται πριν από 40 χρόνια, αλλά εντάθηκε όταν ο Waters αποχώρησε αρχικά από τους Pink Floyd το 1985 λόγω δημιουργικών διαφορών με τον Gilmour, ανέφερε το περιοδικό Far Out. Το επόμενο έτος, ο Waters ξεκίνησε διαδικασίες στο Ανώτατο Δικαστήριο για να διαλύσει επισήμως τους Pink Floyd με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς τη δημιουργική του επίβλεψη.

Τελικά έλυσαν τις διαφορές τους εκτός δικαστηρίου, οι εντάσεις όμως συνέχισαν να σιγοβράζουν τόσο δημόσια όσο και στα παρασκήνια.

Ο Waters και ο Gilmour φαινομενικά, όπως αποδείχθηκε, τα βρήκαν το 2005, αφού επανενώθηκαν για μια εμφάνιση στη φιλανθρωπική συναυλία Live 8 στο Hyde Park του Λονδίνου.

Το 2020, ο Waters επιτέθηκε στον Gilmour  στο Twitter επειδή τον αποκάλεσε “άσχετο” και τον “απέκλεισε” από την ιστοσελίδα του συγκροτήματος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Waters έφτασε στο σημείο να πει ότι θα μπορούσαν “απλά να αλλάξουν το όνομα του συγκροτήματος σε Spinal Tap και τότε όλα θα είναι μια χαρά”, πριν προσθέσει: “Εντάξει, δεν θα γίνω περίεργος και σαρκαστικός, αν και όπως ξέρετε, αυτή είναι μια κατεύθυνση προς την οποία είναι γνωστό ότι μερικές φορές γέρνω λόγω ιδιοσυγκρασίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα