Ηράκλειο: Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της 4χρονης που στραβοκατάπιε φιστίκια

17:10 3/12/2022 - Πηγή: Enikos

Μόλις στα 4 της χρόνια η μικρή Μαρία από τη Σαντορίνη δίνει τη μεγαλύτερη μάχη προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται ως «σταθερά κρίσιμη» ενώ παραμένει διασωληνωμένη και σε καταστολή στη ΜΕΘ μετά την πνευμονική ανεπάρκεια που παρουσίασε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο με δηλώσεις του στο cretapost ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης αφήνει να διαφανεί μία μικρή αχτίδα αισιοδοξίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαλκιαδάκης, δίχως ως ιατρός ο ίδιος να παραβλέπει την κρισιμότητα του

περιστατικού, αναφέρει ότι «κάθε 24ώρο που περνά και η κατάσταση της 4χρονης παραμένει σταθερή, είναι καλύτερα».

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι ιατροί και νοσηλευτές του ΠΑΓΝΗ έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το μικρό κορίτσι που κατάπιε φιστίκια και παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα απελπισμένα μάτια των γονιών της μετά την κατάποση φιστικιών.

Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ίδιο βράδυ της Τρίτης (29/11), υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Η 4χρονη Μαρία παραμένει διασωληνωμένη, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πνευμονική ανεπάρκεια και την κατάσταση της υγείας της να θεωρείται σταθερά κρίσιμη ενώ στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς, που ζουν έναν ατελείωτο εφιάλτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, Σταθερά, 4χρονης,irakleio, stathera, 4chronis