Ερντογάν σε Σολτς: Η Γερμανία να επιστρέψει στην ουδετερότητα για τα ελληνοτουρκικά

16:27 1/11/2022 - Πηγή: Enikos

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είχε πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ζήτησε από το Βερολίνο να επιστρέψει στην ουδετερότητα, σε σχέση με τα Ελληνοτουρκικά.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας και περιφερειακά ζητήματα.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον στενό διάλογο που ανέπτυξαν με τον γερμανό καγκελάριο Σολτς προκειμένου να

ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών σε κάθε τομέα.

#BREAKING Ankara expects Germany to return to its neutral stance on Türkiye-Greece relations, President Erdogan tells Chancellor Scholz over phone pic.twitter.com/VZGOlYxn5S

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) November 1, 2022

Δηλώνοντας ότι στην Τουρκία περιμένουν από την Γερμανία να επιστρέψει στην ουδέτερη στάση της στις ελληνοτουρκικές  σχέσεις, ο Πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι ο διάλογος Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι συνομιλίες για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να αναβιώσουν.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτς αξιολόγησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα