Τουρκία: Άγνωστο, το πότε θα ενεργοποιηθεί πάλι το Twitter

20:37 26/3/2014 - Πηγή: E-Typos
Ασαφές παραμένει το πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί η απόφαση που έλαβε σήμερα δικαστήριο στην Άγκυρα, το οποίο ενέκρινε μια έφεση εναντίον της κυβερνητικής απόφασης να αποκλειστεί η πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, όπως μεταδίδουν τουρκικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB) έχει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και να επαναφέρει την πρόσβαση στο Twitter,
ή να ασκήσει με τη σειρά της νέα έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, όπως, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας συνεργάτης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB) απέκλεισε την πρόσβαση στο Twitter την περασμένη Παρασκευή, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.
Μέσω Twitter, όπως και μέσω του YouTube, είχαν γίνει αποκαλύψεις για σκάνδαλα και ατασθαλίες της κυβέρνησης που άγγιζαν προσωπικά και τον τούρκο πρωθυπουργό.

Η διεύθυνση του ιδίου του ιστοτόπου Twitter στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε και αυτή αιτήσεις να αρθεί ο αποκλεισμός του στην επικράτεια της Τουρκίας. «Εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία οι οποίοι στρέφονται στο Twitter για να ακουστούν οι φωνές τους εμποδίζονται» να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν μέσω αυτού, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αν και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της δικαστικής απόφασης παραμένει αόριστο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε, σύμφωνα με τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι η κυβέρνηση θα την σεβαστεί.

Ο Αρίντς, τη ροή των αναρτήσεων του οποίου στον συγκεκριμένο ιστότοπο παρακολουθούν 1,3 εκατ. χρήστες, είναι ένας από τα αρκετά στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης που χρησιμοποιεί τo Twitter για να επικοινωνεί με τους πολίτες.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε ακριβώς πριν από την διεξαγωγή των τοπικών εκλογών της Κυριακής.
Keywords
Τυχαία Θέματα