Το απόγευμα, η συνάντηση Μουσουρούλη - ΠΝΟ

12:46 4/2/2013 - Πηγή: E-Typos

Δεκτή έκανε τελικά η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) την πρόσκληση του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη για διάλογο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως στη συνάντηση που συγκάλεσε την Κυριακή το απόγευμα ο κ. Μουσουρούλης για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, ώστε να τερματιστεί η απεργία δεν προσήλθαν εκπρόσωποι της ΠΝΟ, θεωρώντας ότι θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει μια θετική απάντηση στα αιτήματα των

ναυτεργατών. Έτσι ο υπουργός συναντήθηκε μόνο με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ζητώντας τη συμβολή τους προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συνεχίζονται για πέμπτη συνεχή ημέρα, ωστόσο, λίγο μετά από τις 6 τα ξημερώματα κατέπλευσε στον Πειραιά το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Φαιστός Palace», το οποίο μετέφερε νταλίκες φορτωμένες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη.

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν και επιβάτες, έδεσε σε χώρο που συνήθως καταπλεύουν τα κρουαζιερόπλοια και ξεφόρτωσε χωρίς να δημιουργηθεί ένταση, καθώς στο σημείο ήταν ανεπτυγμένες από τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τα πλοία αναμένεται να παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, μετά τη νέα 48ωρη απεργία την οποία αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα