Την επόμενη Δευτέρα, η απολογία του Άγγελου Φιλιππίδη-Παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ

13:39 5/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Update 12:39
Την ερχόμενη Δευτέρα η απολογία του Άγγελου Φιλιππίδη

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησε και έλαβε, από τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Άγγελος Φιλιππίδης. Ο κ. Φιλιππίδης μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης κατηγορείται για απιστία
και άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για δανειοδοτήσεις που χορήγησε το ΤΤ στους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη, Δ. Κοντομηνά και Κυριάκο Γριβέα.

Σε βάρος του κ. Φιλιππίδη, εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, όπως είναι γνωστό, για τις ίδιες κατηγορίες που αφορούν δανειοδοτήσεις σε εταιρείες real estate του επιχειρηματία Παν. Ευθυμίου.

Update 11:49
Προθεσμία για την απολογία του, αναμένεται να ζητήσει ο Φιλιππίδης
«Έκανα αυτό που είχα πει από την αρχή, να έρθω στην Ελλάδα» δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Άγγελος Φιλιππίδης. Οπως είπε ο ίδιος ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ΤΤ, χθες το βράδυ στις 12, ολοκληρώθηκε η διαδικασία και πλέον ήταν και τυπικά ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές. Τον ενημέρωσαν, ωστόσο, ότι στις 9 σήμερα το πρωί επρόκειτο να ενεργοποιηθεί το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί για δανειοδοτήσεις του ΤΤ.

«Εγώ τους είπα ότι θα φύγω για την πατρίδα μου, με την πρώτη πτήση» ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος σκοπεύει να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του, ώστε να λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

5/2/2014 10:30
Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε, φορώντας χειροπέδες, ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος έφτασε γύρω στις 9 το πρωί με πτήση των τουρκικών αερογραμμών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κατόπιν συνεννοήσεως του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.

Αστυνομικοί ανέμεναν στο αεροδρόμιο τον κ. Φιλιππίδη, ο οποίος καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, και τον οδήγησαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί στη ΓΑΔΑ.

Αυτήν την ωρα μεταφέρεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Προσήλθα οικειοθελώς

Προσήλθα οικειοθελώς και άμεσα όπως υποσχέθηκα χθες το βράδυ», δήλωσε κατά την άφιξή του στη ΓΑΔΑ. Όπως υποστηρίζει ο συνήγορός του, ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές τη νύχτα.

«Υλοποιούμε ό, τι είχαμε πει, μόλις αφεθεί ελεύθερος άμεσα επιστρέφει στην Ελλάδα για να τεθεί στη διάθεση των ελληνικών αρχών», λέει ο κ. Βαρλάμης.

Παρά το γεγονός ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί και δεύτερο ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο Άγγελος Φιλιππίδης φέρεται να επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα με το αεροπλάνο.Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι η επιστροφή του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι απόφαση απέλασης από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φιλιππίδης αφέθηκε χθες ελεύθερος από τις τουρκικές φυλακές του Μάλτεπε, καθώς η τουρκική δικαιοσύνη έκρινε τη Δευτέρα ότι το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την υπόθεση των δανείων του Τ.Τ. ήταν μη έγκυρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα