Συνέντευξη Μεϊμαράκη στον ΤτΚ: «Δεν θα είμαι Πρόεδρος-μαριονέτα»

Προσπάθειες δημιουργίας κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης βλέπει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται όπως λέει το τελευταίο διάστημα και σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να είναι ένας Πρόεδρος-μαριονέτα όπως κάποιοι επιθυμούν. Ο κ. Μεϊμαράκης προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για την ανάκτηση του κύρους του πολιτικού κόσμου, ξεκαθαρίζει πως το κανάλι της Βουλής δεν θα κλείσει, ενώ αξιολογεί ιδιαίτερα θετικά την επίσκεψη της κ. Μέρκελ

στην Αθήνα.

Κύριε πρόεδρε, επιστρέψατε στα καθήκοντά σας, δηλώσατε δικαιωμένος, προχωρήσατε όμως και σε καταγγελίες πως η επίθεση εναντίον σας είχε στόχο την πολιτική σταθερότητα. Πιστεύετε πως κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα και να προκαλέσουν εξελίξεις;


Θα επαναλάβω ότι προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και να οδηγήσουμε την Ελλάδα μπροστά είναι η ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας και ομαλότητας. Μετά τις εκλογές αυτό διασφαλίσθηκε πλήρως με την κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων και με την προγραμματική τους σύγκλιση, που έχει ως βασικό στόχο να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αν για οποιοδήποτε λόγο η ομαλότητα και η σταθερότητα εκλείψουν, τότε ούτε αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ θα έχουμε ούτε ασφαλές περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και θα προκληθεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες.

Ο εκδότης της εφημερίδας, κ. Χατζηνικολάου, γνώριζε το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δημοσιεύματος, που βασίστηκε σε αστήρικτη καταγγελία από μόνο ένα πρόσωπο, εμπλεκόμενο στην υπόθεση, το οποίο μετέφερε, αορίστως, κάτι που άκουσε.

Πολλά μπορεί να είναι τα σενάρια.

Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι εάν δεν ήμουν Πρόεδρος της Βουλής, ίσως η είδηση να μην ήταν καν στην πρώτη σελίδα. Αρα στοχοποιείται ο θεσμός.

Ως προς τα περί επιστροφής μου θέλω να διευκρινίσω πως λειτούργησα θεσμικά. Για λόγους ηθικής τάξεως έκανα χρήση μιας διάταξης που επιτρέπει την αναπλήρωση του Προέδρου από τους αντιπροέδρους της Βουλής. Δεν πανηγύρισα, ούτε δήλωσα δικαιωμένος. Και αυτό διότι δεν αισθάνθηκα ποτέ ένοχος.



Τον κ. Καρούζο τον γνωρίζατε όμως, όπως επίσης οφείλω να πω πως το όνομά σας δεν το ενέπλεξαν δημοσιογράφοι στην υπόθεση. Η καταγγελία υπήρχε και ο κ. Χατζηνικολάου, ως ώφειλε, την ανέδειξε…

Είναι λογικό όταν φτάνει σε ένα δημοσιογράφο ένα θέμα στο οποίο γίνεται αναφορά για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος να του κινήσει το ενδιαφέρον. Οταν όμως το θέμα αφορά ένα μυθώδες ποσό της τάξεως των 10,2 δισ. ευρώ και γίνεται αόριστη αναφορά μόνο από ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, οφείλει να το ελέγξει. Να ακολουθήσει κάποιους κανόνες και να ερευνήσει.

Υπάρχουν λοιπόν δύο ενδεχόμενα από τη στιγμή που γίνεται μια καταγγελία:

Ή ο δημοσιογράφος τη δημοσιοποιεί και μάλιστα την προβάλλει ως κυρίαρχο θέμα στην πρώτη σελίδα και ενώ αφορά τον Πρόεδρο της Βουλής δεν το ερεύνησε καθόλου. Αρα δεν έχει το επίπεδο που νομίζαμε ότι είχε.

Ή διερεύνησε τ

Keywords
Τυχαία Θέματα