Σύλληψη Γεωργιανού που είχε αποδράσει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης

21:02 9/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Δύο εβδομάδες χάρηκε την ελευθερία του ο 30άχρονος Γεωργιανός που είχε αποδράσει από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο αλλοδαπός, που έφυγε σαν … κύριος από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης - ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτήρια της πόλης - συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είχε βρει τις τελευταίες μέρες καταφύγιο σε δωμάτιο το οποίο νοικιάστηκε από συμπατριώτες του.

Μαζί του συνελήφθη ένα ακόμη άτομο που έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για κλοπές.

Η σύλληψή του ήταν θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ., η οποία με απόφαση του Αρχηγείου της είχε θέσει σε διαθεσιμότητα για την υπόθεση τέσσερις αστυνομικούς.

Ο 30άχρονος Γεωργιανός, που κρατείτο από τις αρχές Ιουλίου στην Ασφάλεια ως υπόδικος για διακεκριμένες κλοπές, τις οποίες είχε διαπράξει με τη μέθοδο της αναρρίχησης, κατόρθωσε να αποδράσει τα ξημερώματα της 28ης Ιουλίου και η απουσία του έγινε αντιληπτή λίγες ώρες αργότερα, κατά την πρωινή καταμέτρηση των κρατουμένων.

Όπως είχε γίνει γνωστό, με τη βοήθεια συγκρατούμενού του έσπασε αρχικά την κλειδαριά του κελιού όπου κρατείτο και στη συνέχεια πήγε στην τουαλέτα των κρατητηρίων απ' όπου έφτασε στον φωταγωγό, από τον οποίο στη συνέχεια σκαρφάλωσε στην ταράτσα του κεντρικού κτηρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και κατεβαίνοντας τον εξωτερικό τοίχο εκτιμάται ότι έφτασε μέχρι την έξοδο χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανένα αστυνομικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα