Προανακριτική: Πρόταση μομφής του Κασιδιάρη κατά Μαρκογιαννάκη

15:20 4/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Την πρόταση μομφής της Χρυσής Αυγής κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.
Υποστηρίζοντας
πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης «απαγόρευσε την κατάθεση ερωτήσεων από τον συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη», ο κ. Παππάς υποστήριξε πως «ο κ. Βενιζέλος, μέσα στην αίθουσα αυτή, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στο απυρόβλητο»- και κατηγόρησε τη συμπολίτευση πως προστατεύει τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Βενιζέλο: «Προστατεύετε ενόχους, πλαστογράφους, κλέφτες, απατεώνες. Για ΄μας αυτοί οι άνθρωποι είναι ένοχοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Να κάνει υπομονή ο λαός. Με υπομονή και αγώνα θα έρθει η ώρα της δικαίωσης, η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Παππάς.

«Οι ποινές στον κ. Κασιδιάρη δεν δόθηκαν, επειδή κάποιοι φοβούνται τις «φοβερές» ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής, η οποία διατηρεί το δικαίωμά της να στείλει άλλον βουλευτή στην Επιτροπή», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ). «Ο κ. Κασιδιάρης δεν είχε πάρει καθόλου τον λόγο, ούτε έκανε ερωτήσεις στον κ. Βενιζέλο, αλλά προχώρησε σε απίστευτα υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον κ. Βενιζέλο κι άλλα μέλη της Επιτροπής, πέταξε ένα ποτήρι και έσπασε το μικρόφωνο. Και γι' αυτό η Επιτροπή τού επέβαλλε συγκεκριμένα μέτρα και καταδίκασε αυτήν τη συμπεριφορά.
Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στα Πρακτικά- και είναι πάρα πολύ κρίμα που δεν υπήρχε κάμερα, για να δουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής τι κάνουν οι βουλευτές τους στη Βουλή», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας πως «η Δημοκρατία δεν φοβάται τους χρυσαυγίτες και τους τραμπουκισμούς τους».
«Τρέμετε εσείς, οι προστάτες του Ε. Βενιζέλου» ανταπάντησε ο Χρήστος Παππάς.
«Θα έχει όντως εξαιρετικό ενδιαφέρον να βγουν στη δημοσιότητα τα ηχητικά πρακτικά της Επιτροπής για να φανεί πως ήσασταν απ' τους λίγους υποστηρικτές του Ε. Βενιζέλου» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, χαρακτηρίζοντας τον Άδωνι Γεωργιάδη «κανάρα της πολιτικής που πάει από κλουβί σε κλουβί».
«Εξήντα οκτώ βουλευτές έχουν αλλάξει κόμμα. Εγώ παραιτήθηκα απ' τη βουλευτική μου έδρα και εξελέγην με σταυρό απ' τους πρώτους», απάντησε ο Α. Γεωργιάδης.
«Κανείς δεν υπερασπίστηκε τον κ. Βενιζέλο ως πολιτικό. Υπερασπιστήκαμε όλοι τη Βουλή, από πράξεις του κ. Κασιδιάρη, που δεν ταιριάζουν ούτε σε χαμαιτυπείο», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα Πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης της Επιτροπής.
«Θα πρέπει να απομονώσουμε τέτοιες συμπεριφορές σαν της Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία είναι ανεκτική αλλά όχι ανήμπορη», παρατήρησε αργότερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα