Οι ΗΠΑ έχουν μυστική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Σ. Αραβία

15:16 6/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Η CIA λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια μυστική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Washington Post και των New York Times. Η εντολή για την κατασκευή της βάσης δόθηκε το 2009, με στόχο την εξουδετέρωση μελών της πτέρυγας της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, που έχει τη βάση της στην Υεμένη.Σύμφωνα με τους New York Times,
η βάση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2011 για την εξουδετέρωση του Ανουάρ αλ-Αουλάκι, ενός ιερωμένου που είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ και φερόταν να είναι ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.
Από τότε, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, έχει δοθεί η εντολή στη CIA «να κυνηγά και να σκοτώνει στόχους “υψηλής αξίας” στην Υεμένη».
Σύμφωνα με την Washington Post, ο σύμβουλος του Mπαράκ Ομπάμα και προταθείς για την ηγεσία της CIA, Τζον Μπρέναν, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για την κατασκευή της βάσης, όταν ήταν επικεφαλής του τοπικού γραφείου της CIA στο Ριάντ.
Χθες, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο στοιχειοθετείται η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης Ομπάμα για τη θανάτωση Αμερικανών που θεωρούνται μέλη της Αλ Κάιντα μέσω επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την Washington Post, η χρονική συγκυρία που επελέγη για τις διαρροές φαίνεται να έχει στόχο να κάνει πιο δύσκολη για τον κ. Μπρέναν την ακρόασή του από τη Γερουσία για την έγκριση του διορισμού του στη CIA, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη.
Ως σύμβουλος του κ. Ομπάμα για την τρομοκρατία, ο κ. Μπρέναν θεωρείται ότι είχε ρόλο-κλειδί στο σχεδιασμό επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την εξουδετέρωση μελών της Αλ Κάιντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα