Ο Γάλλος υπ. Άμυνας συνέστησε σύνεση στο Τσαντ

23:32 3/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν συνέστησε "σύνεση" έπειτα από τις ανακοινώσεις της Ντζαμένα για το θάνατο στο βόρειο Μάλι των ηγετών των τζιχαντιστών Αμπού Ζάιντ και Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα Dépêche du Midi, ο Λε Ντριάν, ερωτηθείς για τις δηλώσεις αυτές του Τσαντ, απάντησε: "Μία φήμη που επαναλαμβάνεται δεν συνιστά πληροφορία και ο υπουργός
Άμυνας δεν πρέπει να μιλάει υποθετικά. Καλώ σε σύνεση και σε αίσθημα υπευθυνότητας όσον αφορά τις ενδείξεις που δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ουσιωδώς σε αυτό το στάδιο".

"Η προτεραιότητα είναι να υπονομεύσουμε τις βάσεις των τρομοκρατών, την οργάνωση, τα μέσα τους", είπε ακόμα ο υπουργός.

Ερωτηθείς για τους κινδύνους μιας αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κοινότητες του Μάλι, παρατήρησε: "Οι εχθροί του Μάλι είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που απειλούσαν να γκρεμίσουν τους θεσμούς τους για να ιδρύσουν το ιερό τους. Το Μαλί είναι μία και αδιαίρετη χώρα. Ο καθένας το αναγνωρίζει: το διεθνές δίκαιο, η κυβέρνηση της Μπαμακό και οι πληθυσμοί του βορρά του Μάλι είτε είναι πεούλ, άραβες ή τουαρέγκ".

"Η αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιών στο Μάλι θα πρέπει να ακολουθήσει την απελευθέρωση της επικράτειας που είναι ακόμη εν εξελίξει. Οι Μαλινέζοι θα μπορέσουν τότε να ξαναπάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Η Γαλλία επαγρυπνεί, αλλά έχει εμπιστοσύνη", πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα