Κρ. Λαγκάρντ: Στο πλευρό του Ντάγκι, για τα κρατικά ομόλογα

13:45 9/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί να έχει ένα ρόλο στο "σχεδιασμό και την εποπτεία" του προγράμματος επαναγοράς κρατικών ομολόγων στη ζώνη του ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
"Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε", δήλωσε ο Κριστίν Λαγκάρντ. "Όταν θα εμπλακούμε, θέλουμε να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό και την εποπτεία των προγραμμάτων".
"Δεν θέλουμε να εποπτεύουμε χωρίς να λαμβάνουμε ενεργό μέρος στο σχεδιασμό", πρόσθεσε η Λαγκάρντ, η οποία συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βλαδιβοστόκ στη ρωσική Άπω Ανατολή.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε την Πέμπτη την έναρξη ενός προγράμματος απεριόριστης αγοράς ομολόγων που ονομάζεται "Outright monetary transactions" (OMT) και στόχος του είναι η επαναγορά ορισμένων ομολόγων που έχουν εκδοθεί από κράτη τα οποία το έχουν ζητήσει επειγόντως από το ταμείο διάσωσης της ζώνης του ευρώ.
Στην παρέμβασή του, ο κ. Ντράγκι κάλεσε το ΔΝΤ να συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις σοβαρές δυσκολίες χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ.
Keywords