Κέρι: Θα αποσυρθούν οι Ρώσοι στρατιώτες από την μεθόριο με Ουκρανία

21:44 17/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Η Ρωσία θα αποσύρει τους στρατιώτες της που βρίσκονται κατά μήκος της μεθορίου με την Ουκρανία μόλις εφαρμοστούν τα στάδια για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία τα οποία συμφωνήθηκαν σήμερα στην τετραμερή σύνοδο της Γενεύης, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την ελβετική αυτή πόλη.

Σε αντάλλαγμα οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τις κυρώσεις
τους κατά των Ρώσων ιδιωτών, πρόσθεσε ο Κέρι.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατέστησε ωστόσο σαφές ότι και τα δύο αυτά βήματα δεν θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

Ο ίδιος προειδοποίησε εξάλλου την Ρωσία ότι χρειάζεται να εφαρμόσει άμεσα την συμφωνία που έχει στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία αν θέλει να αποφύγει μια περαιτέρω διεθνή δράση.

"Κατέστησα σαφές σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών (της Ρωσίας Σεργκέι) Λαβρόφ ότι αν δεν μπορέσουμε να δούμε πρόοδο στις άμεσες προσπάθειες για την (...) εφαρμογή των αρχών αυτής της συμφωνίας αυτό το Σαββατοκύριακο, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να επιβάλουμε περαιτέρω κυρώσεις στην Ρωσία", σημείωσε.

"Η εργασία που επιτελέστηκε σήμερα κατέληξε σε αρχές και κατέληξε σε δεσμεύσεις και σε γραπτές διατυπώσεις", πρόσθεσε.

"Το σημαντικό είναι αυτές οι διατυπώσεις να γίνουν αμέσως πράξεις (...) Κανένας από εμάς να μην φύγει από εδώ με την αίσθηση ότι έγινε η δουλειά", υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε επίσης όσον αφορά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για την υποχρέωση να καταχωρούνται ως Ουκρανοί εβραίοι αυτοί που είναι του θρησκεύματος αυτού σε μια πόλη της ανατολικής Ουκρανίας, στην οποία σημειώνονται ταραχές.

"Αυτό δεν είναι μόνον κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, είναι και ανάρμοστο. Είναι κάτι πέραν του απαράδεκτου", σημείωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα