Καυγάς μεταξύ NEL-attica για το δρομολόγιο του "Blue Star Patmos"

17:46 7/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Την έντονη αντίδραση της ΝEL, έχει προκαλέσει το αίτημα της attica group, για δρομολόγηση του νεότευκτου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Blue Star Patmos" στη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη από 05/07, γραμμή που εξυπηρετούν έως τώρα με επιβατηγά πλοία η Ναυτιλιακή Εταιρεία
Λέσβου και η Hellenic seaways.
Η ΝΕΛ έστειλε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με κοινοποίηση και προς τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, με την οποία ζητάει να μην γίνει δεκτό το αίτημα της Blue Star Ferries.
Στην επιστολή, που θα μοιραστεί αύριο προς τα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών γίνεται λόγος για εκπρόθεσμη αίτηση της δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR PATMOS, τονίζεται ότι ανάλογα αιτήματα άλλων εταιριών έχουν απορριφθεί και ζητεί να ισχύσουν τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους.
"Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας σε τυχόν έγκριση δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR PATMOS στη γραμμή Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο και απαιτούμε να ισχύσουν τα ίδια μέτρα και σταθμά προς όλες τις εταιρείες όσον αφορά τη δρομολόγηση για το επόμενο έτος", τονίζεται στην επιστολή.
Προστίθεται, ότι τυχόν λανθασμένες εισηγήσεις από το ΣΑΣ θα δυναμιτίσουν τη λειτουργία και θα απειλήσουν την ύπαρξη της εταιρείας, η οποία όπως τονίζεται κλείνει φέτος 40 χρόνια λειτουργίας με καθημερινή και απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών Χίου και Μυτιλήνης με τον Πειραιά, ως εταιρεία λαϊκής βάσης της Μυτιλήνης.
Σημειώνεται δε ότι στη συγκεκριμένη γραμμή αυτή την περίοδο δραστηριοποιούνται τρεις εταιρείες με 6 πλοία, μία εκ των οποίων έχει πλοίο ro-ro. (Σύγχρονος τύπος φορτηγού πλοίου). Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αναμένεται να αρχίσει αύριο στις 10 το πρωί υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαου Λίτινα, όπου αναμένεται να εξεταστεί το αίτημα της attica group, για δρομολόγηση του νεότευκτου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Blue Star Patmos" στη γραμμή Πειραιά-Χίο-Μυτιλήνη από 05/07.
Το συγκεκριμένο πλοίο που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Daewoo, έναντι ποσού 140 εκατ. ευρώ, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, στις αρχές Ιουλίου. Έχει 80 άτομα πλήρωμα και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.000 επιβάτες και 450 ΙΧ αυτοκίνητα, ή 140 αυτοκίνητα και 55 φορτηγά. Αναπτύσσει ταχύτητα 27 κόμβων. Ένα ακόμα θέμα που θα συζητηθεί στο ΣΑΣ είναι η δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Νήσος Μύκονος", από 15/06 έως 09/09, στις γραμμές Ραφήνας-Σύρου-Μυκόνου-Πάτμου και Ραφήνας-Σύρου-Μυκόνου-Εύδηλου-Καρλόβασι Σάμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα