Η Ρωσία θα ασκήσει έφεση στην απόφαση για την αποζημίωση στους μετόχους της Yukos

19:30 28/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Μόνιμου Διαιτητικού Δικαστηρίου της Χάγης να καταβάλει αποζημίωση ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πρώην μετόχους της πετρελαϊκής εταιρείας Yukos, καθώς θεωρεί, μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο να εκδώσει μια τέτοια απόφαση.

"Λόγω των σημαντικών
κενών στην απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η Ρωσία θα ασκήσει έφεση στα ολλανδικά δικαστήρια και ελπίζει ότι θα πετύχει ένα αμερόληπτο αποτέλεσμα" ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass, ότι "θα είναι μια διαδικασία αμφισβήτησης (της απόφασης του δικαστηρίου) με στόχο την ακύρωσή της".

"Το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία να εξετάσει το αίτημα που του κατατέθηκε", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η Ρωσία δεν έχει επικυρώσει τη Συνθήκη για τον Ενεργειακό Χάρτη (ΣΧΕ) που προστατεύει τις επενδύσεις σε ενεργειακά έργα και στην οποία βασίστηκαν οι ενάγοντες για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει "όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα" για να ανατρέψει την απόφαση αυτή.
Keywords
Τυχαία Θέματα