Ενστάσεις από την τρόικα για τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank. Ανακοίνωση από την ΤτΕ

22:33 7/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς σε αυτή συμμετείχαν τόσο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, όσο και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν
ότι θα υπάρξει νέο «ραντεβού» αύριο, στις 4 το απόγευμα, ενώ ισχύει στο ακέραιο η μεσημβρινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών, ότι έχει επέλθει σημαντική πρόοδος, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των δύο τραπεζών. Σημειώνεται ότι η τρόικα έχει εγείρει ενστάσεις για τη συγχώνευση, θεωρώντας ότι το ενεργητικό της νέας τράπεζας θα ανέλθει σε περίπου 170 δισ. ευρώ, ίσο περίπου με το ΑΕΠ της χώρας.

Η ανακοίνωση:

" Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου. Και οι τέσσερις τράπεζες είτε έχουν ήδη συγκαλέσει -είτε συγκαλούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών- Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους ώστε να εγκριθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.

Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού Προγράμματος, τονίζει η τράπεζα της Ελλάδος."
Keywords
Τυχαία Θέματα